Vinrejse

Vin-, kultur-, spa-, gastronomi rejse til Eger/Ungarn. Vil du være med? Kør selv enten fly (fra Billund-Budapest netop nu: 333,10 kr. t/r) eller i bil, ellers kontakt mig venligst på e-mail: la.k@mail.tele.dk

Stor vin-, og gastronomi fest i Eger
Her er et forslag til en helt usædvanlig sommerferie-oplevelse: Den 05.-08. juli afholder det ungarske vindistrikt Eger og den gamle barokby af samme navn en stor vin-, og gastronomi fest, hvor man vil fejre den berømte Egri Bikavér.
Bikavér betyder Tyreblod, og ungarerne hævder, at det er en af verdens ældste vine, der har været “markedsført” siden 1552.

Ungarerne drikker tyreblod!
1552 var det år, da de to tyrkiske pashaer Ali og Ahmed og deres krigere belejrede borgen i Eger. Ungarerne, anført af helten Istvan Dobo, forsvarede sig tappert, og de drak naturligvis stedets røde vin. Vinen lejrede sig i kæmpernes skæg, og i nærkamp så tyrkerne det: – Ungarerne drikker tyreblod!
Rygtet løb i de tyrkiske rækker, og modet sank. Tyreblod! Disse ungarere måtte være uovervindelige! Og snart trak tyrkerne sig tilbage.

De lader ”tyreblodet” flyde
Under vinfesten i Eger vil de cirka 30 private vinbønder lade ”tyreblodet” og tilsvarende hvidvine, Eger Csillaga (Eger´s Stjerne) flyde, og byens Ærkebiskop-haven   – i naturlige omgivelsen –  vil stå i vin&gastronomi tegn. Der er ca. 20 restauranter søger for gastronomiske oplevelser til vinen!
Måske vil man også få tid til at besøge en af de mange varme og helbredende kilder i egnen omkring byen?! De skal efter sigende være glimrende for kropen, fordi det varme vand, som er fyld med adskillige mineraler løser op for led-, og muskelspændinger og fremmer blodcirkulationen.
En masse om byen Eger og dens historie kan læses på. http://bikaverunnep.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=11&Itemid=&lang=en                                                       eller                                                                                                                                                http://visit-hungary.com/da/vin-og-gastronomi/vin

fsz_9689

Vi ses i Eger!                                                                                                                    Mange venlige  hilsener,                                                                                                  Laszlo

Dette indlæg blev udgivet i Info. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *