VINREJSE!

Den XVIII. Bikaver vin-, og gastronomi festival i EGER!

Den XVIII. Bikaver vin-, og gastronomi festival i EGER!
Her er et forslag til en helt usædvanlig sommerferie-oplevelse: Den 10.-13. juli afholder det ungarske vindistrikt Eger og den gamle barokby af samme navn en stor vin-, og gastronomi fest, hvor man vil fejre den berømte Egri Bikavér.
Bikavér betyder Tyreblod, og ungarerne hævder, at det er en af verdens ældste vine, der har været “markedsført” siden 1552.

Ungarerne drikker “tyreblod”!
1552 var det år, da de to tyrkiske pashaer Ali og Ahmed og deres krigere belejrede borgen i Eger. Ungarerne, anført af helten Istvan Dobo, forsvarede sig tappert, og de drak naturligvis stedets røde vin. Vinen lejrede sig i kæmpernes skæg, og i nærkamp så tyrkerne det: – Ungarerne drikker tyreblod!
Rygtet løb i de tyrkiske rækker, og modet sank. Tyreblod! Disse ungarere måtte være uovervindelige! Og snart trak tyrkerne sig tilbage.

De lader ”tyreblodet” flyde
Under vinfesten i Eger vil de cirka 40 private vinbønder lade ”tyreblodet” Egri Bikaver,  tilsvarende hvidvine, Eger Csillaga (Eger´s Stjerne) og rose vine flyde. Byens Ærkebiskop-haven – i naturlige omgivelsen – vil stå i vin&gastronomi tegn. Der er ca. 20 restauranter søger for gastronomiske oplevelser til vinen! 
Måske vil man også få tid til at besøge en af de mange varme og helbredende kilder i egnen omkring byen?! De skal efter sigende være glimrende for kropen, fordi det varme vand, som er fyld med adskillige mineraler løser op for led-, og muskelspændinger og fremmer blodcirkulationen. 
Du kan læse om programmet her:
http://egriprogramok.hu/hu/component/content/article/71-kulturalis-hirek/3038-eighteenth-egri-bikaver-festival-in-eger.html

OBS! Samt kan I se fodbold VM på storskærm!

 

Dette indlæg blev udgivet i Info. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *