Tid til vertikalsmagning af St. Andrea Cabernet Franc 2000, 2002, 2003, 2004 og 2005 Prisen er for alle 5 fl. kun 750 kr. /oprindelige pris Udsolgt!- kun få fl. af årgang 2002!
Cabernet Franc, fremtidens store drue af: Vinavisen uge 4. 2014 “I dag er Cabernet Sauvignon verdens mest udbredte drue, og sidste år forvandledes verdens mange Cabernet-druer til cirka 2,1 milliarder flasker rødvin. For ti år siden tilhørte førstepladsen hvidvinsdruen Airén. Og billedet for, hvilke druer, der er i vælten, vil løbende ændre sig afhængig af blandt andet klimaændringerne og forbrugernes skiftende smag. Under en workshop i London for nylig hævdede den australske vinmagerkonsulent Brian Croser og en af de førende britiske vinskribenter og Master of Wines, Tim Atkin, at det næste store hit hos forbrugere og vinproducenter bliver Cabernet Franc. Croser er overbevist om, at det vil gå denne rødvinsdrue, som det er gået for Pinot Noir-druen. I 1980-erne gik mange vinglade forbrugere en stor bue uden om vine på Pinot Noir – i dag hitter disse vine i alverdens lande, og arealet med druen er ekspanderet markant.
Flest flasker fra Frankrig
Ifølge Croser og Atkin er årsagen, at forbrugerne i stigende grad ønsker elegante og raffinerede vine, hvilket Pinot Noir netop kan byde på. Og det samme kan Cabernet Franc, mener de to specialister. Til gengæld har forbrugerne bevæget sig stadig længere væk fra de mere muskuløse og rustikke vine.
I øjeblikket ligger druen på en syttendeplads over verdens mest plantede druer, men arealet, hvor den er plantet, er vokset en del i de senere år. Sidste år blev der fremstillet 396 millioner flasker vin indeholdende Cabernet Franc. 66% af flaskerne kom fra Frankrig, hvor druen typisk anvendes i de røde Bordeaux-vine sammen med blandt andet Cabernet Sauvignon og Merlot.
Den næststørste producent af Cabernet Franc er Italien med 13% af den totale produktion”… af: Vinavisen uge 4. 2014 fortsættelse af oprindelig tekst…USA er ansvarlig for yderligere 7%, mens Ungarn og Chile vokse omkring 2 % hver. http://www.thedrinksbusiness.com/2014/01/cabernet-francs-popularity-set-to-explode/
Ungarsk Cabernet Franc Og hvad siger Michael Broadbent (87) vinskribentens doyen – ligesom Anker Tiedemann (84) herhjemme – og Jancis Robinson Master of Wine om ungarske Cabernet Franc? Det er en elegant, kompleks, rig, langlivet, fremfusende vin med duftende krydderier, en alvorlig struktur, livlige, stram syre og glatte tanniner: der er, med en dejlig balance.Smagen af Cabernet Franc minder en af slåen, alpine jordbær og blommer. Det er en uforglemmelig oplevelse at drikke denne fløjlsagtig vin med sit høje indhold ekstrakt. Den er rig på tannin. Hvis der i et godt år, og efter en modningsperiode (af 10 til 15 år), dens smag når sit optimale. Det er fremragende både til blanding og af sig selv. De smagte den ungarsk Cabernet Franc og derefter udgav deres smagsnoter i den engelske magasin Decanter februar 2000, idet de mente, at ”Cabernet Franc har fundet dets naturlige hjem i Ungarn.” F.eks. St. Andrea Cabernet Franc 2000 Den smager simpelt hen godt, lød det under smagningen. Det er en rødvin med blød og lækker frugt og tilpas syre og garvesyre. Er der ikke lidt sød chili i duften? spurgte en af smagerne, der er kok.Vinavisen i uge 23.2003
St.Andrea Cabernet Franc 2003 af Politiken´s Luksustest, PRØV EN SUPER UNGARER… den bedste Cab.Franc, jeg har smagt på denne drue i de sidste tre-fire år. af Jørgen Mønster Pedersen
I Frankrig er det kun i Loirdalen fremstilles vine som enkelte druesort, Cabernet Franc. St.Andrea har man også fået øjnene op for denne elegante druesort. Intens rubinrød farve. Med masser af frugt og noget kakao, bitter chokolade. Kompleks maskulin vin indtryk i munden, perfekt til krydret grill mad. Man tager hatten for den… af:Vinguiden i 2008
Prisen er for alle 5 fl. kun 750 kr. /oprindelige pris