Siden år 996 har Benedictine Ordnen og deres vine eksisteret i Pannonhalma …

Mere end 1000 år gammel vintradition!
Abbey Pannonhalma et af de mindste vindistrikter i Ungarn, som dyrkede vine af Benedictine Ordnen.
De første benediktiner munke bosatte sig her i år 996! Benediktiner munke, der har afregnet på Hellige Bakke Pannonia, har altid været tæt forbundet med vinavl og vinfremstilling indført af romerne. I begyndelsen af ​​1900-tallet, havde Ærke Abbedissen omkring 100 hektar vinmarker i umiddelbar nærhed af Pannonhalma og det havde også plantager på Somló Hill og i Tokaj-Hegyalja.                                                                             Under Sovjet besættelsen og politiske, sociale omvæltninger, der fulgte Anden Verdenskrig, satte en stopper for den århundredgamle tradition. I løbet af de årtier, der fulgte, har munkene aldrig opgivet håbet om at genoplive arven af ​​ekspertise én dag.                                
I 2003 har Abbey Winery Pannonhalma på et areal på 2000 m2 og med et lagerkapacitet på 3000 hektoliter etableret nye vinkældere.
Tillykke med deres 10 års jubilæum!
Druesorter (Tramini, Rhinen Riesling, Sauvignon Blanc, Pinot Noir) mærker af terroir, hvilket viser interessante og spændende prøver i verdensomspændende vifte lavet af internationalt kendte druesorter, mens deres vingård også sigter efter at tilbyde unikke blandinger (St. Martinus Tricollis, Hemina, Infusio,), som afspejler dets særegenhed og budskab på en autentisk måde.                                                                                                 Deres vine er på vej til Danmark!
Dette indlæg blev udgivet i Info. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *