RØDVIN

 

Eger-vindistrikt, 3910 ha er Ungarns “Bourgogne-distrikt” RØDVINE Billedet indeholder sandsynligvis: 1 person, smiler St.Andrea/dr.George Lörincz (1967) ønolog, der ejer 50 ha – heraf 42 i produkt og resten er ny plantage, der kåret som årets vinmager i Ungarn i 2009, “Man of the Year” i Polen i 2008 og 2010. I Benelux-lander kåret ” Wine of the Year ” i 2010 og 2011, Den bedste rødvin, St.Andrea Merengö, Egri Bikavér superior
Pris/fl.v.6 fl.Bland selv smagekasse!
St.Andrea Akutyafájat,Egri Cuvée 2018, Alc.13,5% Kølig klima vin! Venlig selskabs, receptions-, happy days vin.  Godsetts entrée vin er en farverig kavalkade af St. Andrea forskellige vinmarker og sorter: Blauburger, Pinot Noir, Turan og Kekfrankos.  Let, forfriskende, dynamisk. Ved i dag, er det blevet en hjørnesten i den “klassiske” bistro sortiment med sin frugtighed, lækre krydderier, rød og sort bær frugt, jordbær og blomme. Ingen diskusion, den bedste hverdagsvin ved 14-15 C°

 

 

Kr.75,-

ST. ANDREA Akutyafáját 2013

St.Andrea Áldás Egri Bikavér Reserve 2015, cuvée, Alc.13,5% Kékfrankos/Blaufränkisch-ledet Bikavér lavet af blandingen af ​​otte druesorter. Moden sur kirsebær, kirsebær, subtil røg og løvblad. Den frugtige karakter dominerer også ganen, sammen med den elegante tønde og jordiske / svampe terroir noter. En smagfuld, saftig vin med medium krop, fine detaljer og en lang ældnings potentiale.                             

Lidt om: St.Andrea´s filosofi om Bikaver cuvée! De forskellige druesorter blev separeret-, plantet, høstet og gæret. Når vinen er færdig kommer tryllekunstner, George Lörincz ønolog, og blander vine for hvert år, at kunne få den bedste cuvée kvalitet!          I dette tilfælde: Kékfrankos 33%, Merlot 29%, Pinot noir 12%, Cabernet franc 12%, Turán 5%, Cabernet sauvignon 4%, Kadarka 3% og Syrah 2%!  Wow 🙂

Kr.135,-

ST. ANDREA Áldás 2011

St.Andrea Hangacs SuperiorEgri Bikavér 2011, terroir cuvée, alc. 14,7% Bikavér fra Hangács cru, Demjén landsby.En meget kompleks rødvin viser den rustikke karakrter af stedet og kraften i Eger vinområde. Spændende aromaer, masser af frugt og smag. Den konkret struktur er hemmeligheden bag det store potentiale af vinen. Varm og silkeblød. En rig, kødfulde Bikavér født i en bemærkelsesværdig cru.  Prestige reserve Medaillon D’or! Berlingske (4.sektion/søndag 29.maj 2011) af: SørenFrank …Egri Bikaver Hangacs Terroir fra producnter St.Andrea, som faltisk er en af de desværre få ungarke vine , jeg smager, som kan fås på det dansek marked.”… 

Kr. 245,-ST. ANDREA Hangács Bikavér 2013

St. Andrea Egri Kadarka superior 2016 Alc.14%   Bistro collection! Sjældent unikke rødvin af lokal drue, den ungarske Pinot Noir, eksklusiv hungaricum.!  Eksemplarisk, fremstillet kun 1792 fl. i alt, derfor er det kun til venner! Er du min ven, så må du bestille! 
En vin, der viser, hvor godt Kadarka kan være, når det har en stærk følelse af sted: i dette tilfælde “Magyalos” terroir i Egerszalók. Klassisk Kadarka, men med meget mere elegance og finesse. OBS! Det er ikke præget af tannin og derfor er Kadarka god for et bredt publikum. 

 

 

Kr. 195,-

ST. ANDREA Kadarka Superior 2014

 

St. Andrea Pinot Noir 2017,tør, alc.13,5% “Csakegyszoval/Kunmedetord”(prøv at udtale på ungarsk, når flasken er tom, af Anker Tiedemann 🙂 Mellemfuld farve, kompleks næse og gane i duften afsløres overraskende kompleksitet: moden sur kirsebær, kirsebær, fennikel, kanel, fyr, løvblad.  I smag dominerer stenede jordiske aromaer med mange modne frugter og krydderier. Produktiv klassisk Pinot Noir. Enestående f.eks. til lam, and, gås og fed laks ved  16 C°       

OBS!… her gælder også vist Ankers tidligere kommentar: …”ganske uforståelig, at der ikke sælges mere ungarsk vin på det danske marked, – oven i købet til en rimelig pris!”… af: Vinavisen

 

 

Kr.130,-

ST. ANDREA

 

St.Andrea Merengö Superior, Egri Bikavér 2009, tør, Alc. 14,5 v/v% Topvin!  -Valgt som det bedste rødvin i Benelux-lander i 2011   http://go.tv2.dk/articledag/id-63389203:ungarsk-vin.html af. Malene Smidt Hertz …Vinen er lavet på Kékfrankos, Cabernet Sauvignon, Merlot og Syrah. Tæt farve og en intens og dyb aroma af mørke frugter, mineraler, læder og lakrids. Smagen er tør, saftig og tæt. Den har en god syre og en superfin balance mellem det friske og vinens støvede mineralske præg. En vin med god kompleksitet og en lang eftersmag. Indtrykket er en vin i sublim balance med både elegance og dybde og en alkohol der holdes i skak af kompleksiteten. Skal man have det optimale ud af vinen kan det anbefales at trække den op nogle timer før servering. Nyd den til dyrevildt, fordi vinen har en vis sødmefuldhed i sin frugt….”ANDREAS LARSSON : Tæt mørk rubinrød. Næsen er fint med en vis kompleksitet, høj modenhed, nogle eg, vanille og mørke bær. Ganen er rig og robust med høj tannin og masser af frugt, stadig temmelig ungdommelig, men bør udvikle godt, god længde. MARKUS DEL MONEGO MW : Mørk lilla rød med violet nuance og sort center. Ren næse med temmelig behersket frugt, velstruktureret, men stadig en smule lukket. På ganen godt struktureret med faste tanniner og medium længde. Læs venligst mere her:  http://www.winesofa.eu/articles/tasting-of-st-andrea-top-wines

 

Pris 395,-

St. Andrea Merengő 2009 Eger

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

St.Andrea Merengö Superior, Egri Bikavér 2012, tør, Alc. 14,0 v/v% Topvin! Der er baseret på de bedste kékfrankos, cabernet sauvignon, cabernet franc, syrah og merlot.Modne sorte bær og kirsebær, blomme, chokolade, mild røg, trøfler. Surhedsgrad af tannin og alkohol er meget god i vinstrukturen. Vin er stadig i sine tidlige dage, men takket være den varme vintage drikker vi nu, det er en meget elegant årgang. Krydderier er også tilgængelige. Egers kontinental klima elementer er også på stede, fremragende med en yderst elegant, spændende, sofistikeret, moden vin.

 

 

Pris 395, –

St. Andrea Merengő 2009 Eger

St.Andrea Merengö Superior, Egri Bikavér 2013, tør, Alc. 14,5 v/v% Topvin! En elegant vin bygget på en Kékfrankos rygrad blandet med Merlot, Cabernet Franc og Kadarka, gæret spontant i åbne beholdere, der blev opført i 500 liter tønder i 18 måneder. Frugten er frisk og sprød, mens syrerne og tanninerne vibrere. Elegant struktur, tonsvis af friske sorte bærfrugter og tønde krydderier. Hver tommer den moderne Bikavér.  Challenge International du Vin, Bordeaux i 2018

Billedresultat for Challenge International du Vin 2018 medaille argent

Pris 395,-

St. Andrea Merengő 2009 Eger

 

ROSE

St.Andrea Egri Rose “Szeretettel/med Kærlighed” tør cuvée 2018,  Alc. 13 v/v%     Kølig klima vin!  Spændende, komplekse rosé blanding fra krydrede, frugtige varianter af Pinot Noir og Kékfrankos(Blaufränkisch).  Løg hudfarve, fine aromaer, lys rosé stil. Lækker aromaer af frugt, picant surhedsgrad og smagfuld frugtsomhed. Pænt cremet, subtilt mineral på finishen. Håndværkers vin, begrænset produktion fra biodynamisk vingård, hvor selv kork er også bio.     Select green 300, 100% recyclable  NOMAcorc 🙂 

 

 

 

 

Ny årgang! Kr. 90/fl.

Billedresultat for st.andrea szeretettel 2015

 

 

Villany-vindistrikt, 1770 ha er Ungarns “Bordeaux-distrikt” og en af de bedste er Attila Gere, dekåret som årets vinmager i Ungarn i 1994 og nomineret af  Wein Gourmet Magasin, som Wine Awards 2009!  

 

Attila Gere (1954), Solus 2008 “Ungarsk rødvin i topklasse” af: VINAVISEN Faktisk står landet i dag for noget af det ypperste i Centraleuropa, når det gælder rødvin – nogle af vinene kan ifølge WeinReporter endog hamle op med franske, italienske og spanske vine i sværvægtsklassen. Det gælder blandt andet  “Solus”, en ren Merlot fra Atilla Gere, et vinhus i Villany-regionen i det sydlige Ungarn. Den har i smagninger kunnet gøre verdensberømte Merlot-vine som Pétrus og Masseto rangen stridig…”   Link:  http://www.decanter.com/features/hungarian-reds-246518/

Attila Gere & Franz Weninger fra Østrig(02.12.1953)* Cab.Franc selection Villany alc.14,5%v/v  2015, tør, Topvin  ”Stjerne dalen´s” – i næsten halvtreds år gamle vinstokkernes – udsorterede frugt 80% af nye, 20% anden gans fyldt små egefade modnet i 16 måneder. Rum, sort chokolade, moden og overmodne røde bær og surkirsebær dominerer i næsen. Frugterne omfattet af tønde mærker suppleres med sort peber og urter. Den har en lang, frugtagtig eftersmag Elegant, ikke overdrevet, servil vin, dog stadig alt i. I sin nuværende tilstand er det let at drikke, men sit højdepunkt forventes at blive ca.. 2022-2024. En vin med stort potentiale.  * Min fødselsdato er identisk med Franz Weninger´s. Vi skal nok have en fælles opfattelse om vin 🙂        Link: http://www.decanter.com/features/hungarian-reds-246518/ Vivino´s gennemsnitspris: Kr. 299,70

 

Kr.245,-

GERE & WENINGER Cabernet Franc Selection 2008

 

 

 

Attila Gere, Kopár cuvée Villány 2013tør, alc 14%  Dybe mørke nuance  med carmine silhuet. kødfulde  i dens næse, balance af sorte bær og mineralitet og tønderen markerer. Frisk, moden frugt smag, pænt integreret kaffe, kakao mærker henvise til tønde brug. Flydende og levende når du smager, viser godt
balance. Behagelige syrer, modne tanniner og rød- og solbær, brombær, bomme, tønde krydderier og 
Villány vinregion. Kompleks, fuld kropsvin, med lovende fremtid. 

 

Kr.295,-  Gere Kopár 2008 Villány
Attila Gere, Solus Villányi Merlot 2012, tør alc.15,5%, beskyttet oprindelses betegnelse, DHC-Villany  Næsten en sort farvet nuance med violette reflekser. Meget kompleks vin: kakao-kaffemærker, sort
peber, anis og salthed, suppleret med blomme, sort kirsebær og brombær. Frisk frugtagtig, kødfuld aromaer i næse og tønde krydderier, som bliver homogen ved prøvesmagning. Langvarige jammy mærker,
orientalske krydderier, stramme tanniner i sin smag. Alle disse
henviser til en god vin, der allerede er underholdende nu, men har også et alvorligt aldrende potentiale. Vel drikkelig også nu, men det vil nå sit forventede højdepunkt ca. 2021-2022.Husk på Søren Frank/Berlingske 29. maj. 2011  …”Og så er der selvfølgelig merlot’en Solus (395 kr.) som i 2004 tævede selveste Petrus i blindsmagning i Østrig – bestemt også en flot vin i den kurante årgang”-  2012. Vivino, Petrus Pomerol 2012 pris: 20.000,-kr./fl.

 

 

Kr.395,-

GERE Solus Merlot 2012

Vylyan Fekete hegyRelateret billede

VYLYAN Vineyards and Winery 120 ha:  Istvan Szabo Ipacs, chef-vinmager og Monika Debreczeni, gods-manager   

“Solen skinner, himlen er blå, græsset er grønt. Druerne dyrkes. Vinen er gæret og modnes. De mennesker, der arbejder og håber, bekymrede og glade. Nyder frugterne af hans arbejde og er glad for at vise det til andre. Siden tidens begyndelse, går de efter det, det er nu. De, der gør sig i at bevæge sig ind i verden af ​​druer og vin, vil ikke forlade denne verden nogensinde. Så hvad er det, vi er her for hos Vylyan? Vi er her for disse vines passion for at fortælle historier.” According to the renewed Villány appellation control system, “Villányi Franc” apellation is a carefully selected 100% cabernet franc – the flagship brand of the wine region. As Michael Broadbent says, “Cabernet Franc has found its natural home in Villány.” We are sure that the Villanyi Franc has a mission in the world. For us this wine represents the highest complexity that can be achieved from the Villany grapes. The variety has set its roots in the Villany soil and has found its home here forever.        

Vylyan, Mandolas, Villanyi Franc 2011 alc. 15,5% Concentrated, serious wine with elegant structure, but still refreshing. The complex aromas seduce the senses: the sweet spicy notes unfolds like the gripping atmosphere of a delicacy shop with coffee, chocolate truffles, roasted almonds and dried berries. CONSUME AT 16-17 °C MEAL SUGGESTION Favoured with game, roasts, with e.g. forest-fruit reduction followed by a bitter chocolate dessert. Also worth trying with a cigar. BASIC ANALYSIS Total acidity: 4,8 g/l Residual sugar:1,5 g/l

 

 

 

 

  Kr. 320,-

 

Vylyan, Kekfrankos/Blaufränkisch alc.13% 2014   Total acidity: 6,1 g/l Residual sugar: 1,2 g/l Elegant, rich and well-poised Kekfrankos/Blaufränkisch with lovely varietal notes. Clear, deep and lively from the opening aromas to the long finish. The trademark of the Blaufränkisch is the ripe black sour-cherry, which is enriched with gentle barrel spices (hazelnut, chocolate and coffee). Capable of long bottle aging. Recommended with spicy but not too heavy meat dishes, or even just for itself, brooding in small sips. CONSUME AT 17 °C

Apr.Kekfrankos/Ungarn 7988 ha. Blaufränkisch/Østrig 2087 ha. Blauer Limberger/Tyskland 1846 ha., alt i alt 17888 ha. i hele verden! Dens historie om navngivning i Ungarn: Napoleons tropper bevægede sig gennem Ungarn i løbet af en af deres krig mod Rusland og har også været der længe. På det tidspunkt betalte Napoleon sine tropper med “røde” Franc, den officielle valuta i Frankrig var “blå” Franc. Franske soldater har også steget fra lokale vinproducenters vin, med en speciel rødvin, som især havde imponeret de franske tropper. De ungarske vinproducenter havde hurtigt indset, at netop denne vin foretrækkes af den franske og vidste besked om de to forskellige valutaers varsel. Fra den dag af, var denne særlige vin kun solgt for “blå” franc (blå = KEK, Franc = Frankos), som de røde Franc var langt mindre værd. Fra sammensætning af ordene i navnet blev “KEKFRANKOS” født. Vylyan Winery, Villanyi KEKFRANKOS er en god eksemplar.

Kr. 130,-Ingen tilgængelig billedbeskrivelse.

 

 

 

 

 

 

Vylyan, Cabernet franc 2015 Alc. 14,3 % Total acidity: 5,0 g/l Residual sugar: 1,6 g/l  Dyb og lagdelt vin med en smuk balance. Kompleks karakter, hvor massiv frugtbarhed spiller med overdådig tønde noter af cedertræ, kaffe og chokolade. Forgyldt med oksekød, stege, vildt, gryder, moden ost og bitter chokolade desserter. – fik sølvmedalje i Østrig i 2017. Serverings 16-17 °C
Blandt top 5% af alle vine i verden! Populær blandt Vivino brugere! Vivino sælger ikke denne vin endnu.
Ifølge vores brugere er den GENNEMSNITLIGE indkøbspris for denne vin 312.58 kr..

Kr.130,-

Billedresultat for vylyan villanyi franc 2013

Vylyan, Portugieser “Macska/Kat” 2015 Alc. 12,21 % Total acidity: 4,5 g/l Residual sugar: 0,7 g/l In the Villany wine region portugieser is a variety that can be found in every cellar. In the ‘Legend of the devilplowed hill’ it is represented by the cat. We couldn’t live everyday life without it. It is thirst-quenchingly fruity, nice, an easy going, ‘purring’, flattering, velvety wine – which feels good every day, just like caressing. We like it for its freshness, clear varietal red berry fruitiness (sour cherry, plum, sloe) and soft tannins. It is a good match with lighter Hungarian dishes, fish for example, and Italian starters and pastas. CONSUME AT 12-13 °C, cooler than other red wine.
Kr. 75,-udsolgt

Billedresultat for vylyan macska

Billedresultat for malatinszky csaba életrajz                          Billedresultat for økologisk mærke eu 30 hektar i alt  Malatinszky Kuria v/Csaba Malatinszky (1957)   Hans vingård og vinmarken, som blev genopbygget  30 hektar i området VillánySiklós (sydvestlige Ungarn) i 1997, som en fortsættelse af ædle traditioner. Villany-Siklos som er hundreder af kilometer fra det nærmeste hav og velsignet med en middelhavsklima. deler det breddegrad (45,5 ° N) med den meget nordlige kant af Bordeaux.  Omsætningen af ​​traditioner ind i nutiden afspejles i vinproduktionens ånd, som fokuserer altid på den højest mulige værdi.  Siden 2009 har hele 30 hektar været økologisk landbrug.  Hans fokus er afbalanceret, kompleks rød, især Cabernet Franc, som passer så godt til Villány terroir. Flagskibet, ufiltreret Cabernet Franc sortiment imponerer altid.  

Malatinszky Kuria, Noblesse Cabernet Franc 2012, alc.14,5 % 100% økologisk, ufilteret!   Villány´s førende druesort er en yderst underholdende repræsentant. Næsten sort, mørk lilla farve, mineraler, sort kirsebær og mynte i næsen, duften duftende bær og nuancer af malet kaffe. Angreb med høj intensitet, men blødt i munden, tæt, fløjl som tekstur dækker ikke fine detaljer. En bemærkelsesværdig vin med høj aldring potentiale. Husk! Som Michael Broadbent siger, “Cabernet Franc har fundet sit naturlige hjem i Villány.”

 

 

Kr. 245,-

  

Christian Sauska (1948) er en  familie-ejet og drevet vingård med vinmarker i både Tokaj (43 hektar) og Villany (61 hektar). De bruger en blanding af indfødte og internationale druesorter, magt tyngdekraften og kun omgivende gær til håndværk deres vine.  Allieret sig med en ung, talentfuld og lidenskabelig personale de virkelig nyde deres rejse med ønsket om at gøre vine i verdensklasse, der er præcise, elegant og unikt ungarsk. Det engelske magasin Decanter har kåret den bedste bordeaux-er blanding uden for Bordeaux i 2013! Nr.1 er Christian Sauska, Sauska Villanyi cuvée 5, 2009, rød. Vi har hans “lillebror”, Sauska Villanyi cuvée 7 2011, rød.  http://www.decanter.com/dwwa/dwwa-coverage/584305/dwwa-2013-international-trophies-red-bordeaux-varietal-over-15

Decanter trofæ 2011

Christian Sauska, Villanyi 7 Cuvée, 2012, tør, alc. 14,5%  Bordeaux blanding! Livlig lilla-rubinrød farve, med masser af krydderier på næsen: sort peber og kardemomme med liflig eg. Markant Cabernet Sauvignon, blev subtilt krydret Cabernet Franc, plus frugt bombe af Merlot. Venstre siders stil af Bordeaux retning, strammere, mere mandlig struktur. Alvorlig krop, maskulin, bliver mere og mere kompleks med hvert år, der går.

Decanter Magasin: Christian Sauska har det bedste blanding udenfor Bordeaux!                   http://www.decanter.com/dwwa/dwwa-coverage/584305/dwwa-2013-international-trophies-red-bordeaux-varietal-over-15

Kr.275,-udsolgt, årgang 2016 får vi i oktober, som kan du forudbestille!

SAUSKA Cuvée 7 Villány 2011

Christian Sauska, Villanyi 13 cuvée 2015, tør, alc,13,5%

Lively crimson colour. Its surprising, almost foxy nose opens with raspberry and redcurrant, followed by sour cherry, cherry and even more raspberry on the palate. Crispy fruitiness, smooth tannins; a fresh experience. Long finish with many flavours. Syrah, Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, hand harvested, machine selected, with a month-long cool fermentation in tanks and half a year of ageing in second- and third-fill French barrels. 

http://www.decanter.com/dwwa/dwwa-coverage/584305/dwwa-2013-international-trophies-red-bordeaux-varietal-over-15

Kr.99,-udsolgt

SAUSKA Cuvée 13 2015

Billedresultat for pannonhalma wine regionPannonhalma-Vindistrikt 750 hektar Mere end 1000 år gammel vintradition! Abbey Pannonhalma et af de mindste vindistrikter i Ungarn, som dyrkede vine af Benedictine Ordnen. De første benediktiner munke bosatte sig her i år 996! Benediktiner munke, der har afregnet på Hellige Bakke Pannonia, har altid været tæt forbundet med vinavl og vinfremstilling indført af romerne. I 2003 har Abbey Winery Pannonhalma på et areal på 2000 m2 og med et lagerkapacitet på 3000 hektoliter etableret nye vinkældere. Druesorter (Tramini, Rhinen Riesling, Sauvignon Blanc, Pinot Noir) mærker af terroir, hvilket viser interessante og spændende prøver i verdensomspændende vifte lavet af internationalt kendte druesorter, mens deres vingård også sigter efter at tilbyde unikke blandinger (St. Martinus Tricollis, Hemina, Infusio,), som afspejler dets særegenhed og budskab på en autentisk måde.                                                                       Rhinen Riesling og Infusio(rød) er landet i Danmark!

 Abbey Winery, Infusio cuvée 2012, tør,  alc. 15%  Komponenter af vin – merlot 70% og cabernet franc 30% – er tilstrækkeligt veludviklet i den regnfulde forår. Bindingen er veletableret, hvorefter passende druekasser mængde stod foran de andre etaper af vegetationen. Kontinuerlig afgrøde fra begyndelsen af juli startet grøn høsten og sortering. Dette primært Merlot sorter grøn høsten (fjernelse af den tredje klynge), mens cabernet franc betød udvælgelsen af klynger. Dette kan være nøglen til udvikling af det optimale klynge – så farven materialer såsom tannin ensartet modning.                         Navnet “Infusio” er ikke medicinsk relateret, men snarere den Benediktinske tradition for vin. Allerede fra begyndelsen af det XVIII. århundrede har skriftlige bevismaterialer vist, at munkene udpegede vinens navn “Infusio” af premium-kategorien. Det var ikke sorten, men altid af højeste kvalitet vin blev præget af navnet “Infusio”. Kloster samfundets medlemmer drak denne vin med væsentlig betydning til festligheder. Så kan brugen af det latinske navn -“Infusio”- nemt forstås.

   Kr. 275,-udsolgtPANNONHALMI Infusio 2011

 Etyek-Buda Vinregion                                                           Etyek-Buda vinregion ligger ved grænsen til Budapest, dækker et areal på ca. 5632 hektar. Afregningen af ​​Etyek ligger 30 km fra hovedstaden. Dette område producerer høj surhed i druerne, dels på grund af den unikke terroir. Vinmarkerne er på vindhugget plateauer præget af solrige bjergskråninger, hvis basis er kalksten lagdelt over brune skovjord. “Etyek, vinmarkerne siden det romerske imperium er druer blevet dyrket i denne region. Historiker fra det 13. århundrede bekræfter, at der blev produceret vin her i Buda-bjergene. Vinmarkerne blomstrede og dyrkning af druer blev en hovedkilde til levebrød for befolkningen i regionen.                                                  Man kan sammenligner landskabs bevillingerne fra Etyek-regionen med Champagne/Reims vinregion. Denne observation ledede József Törley til at etablere den største mousserende vinproduktion, der producerede vine fremstillet af lokale druesorter og vandt internationale anerkendelser og respekt.

Esterhazy Etyeki Herregård,   32 hektar, hvoraf 16 er i produkt og 11 hektar blev plantet i 2005,  hvor vinstokke bærer frugt i et år senere i 2019.  5 hektar er under forberedelse.                                                                                                                                         Winery blev grundlagt i 1996 med de 2 hektar vinmarker! Snart blev Etyeki Kuria/Herregård en eksemplarisk vingård i vinregionen. For fire år siden blev en moderne processor og et hyggeligt vinsmagnings lokal bygget over den 150 år gamle schweiziske kælder. I 2009 startede et tæt samarbejde med Esterházy-vingården i Trausdorfer nær den ungarsk-østrigske grænse inden for international markedsadgang. I efteråret 2011 blev omfattende moderniserings- og ekspansions arbejder lanceret med det formål at indhente den internationale forkant og opnå en økonomisk gårds størrelse.  Vingården kunne rumme 2.500 hektoliter tanke og tønder. Takket være bygningens design kan gravitations teknologien blive realiseret.

Da jeg arrangerede vinrejse for danskerne i 2015, var de så begejstret, at jeg var nødt til at importere deres Pinot Noir vine 🙂 Vinfremstilling af Pinot Noir druer, der først blev plantet i Etyek – Buda vinregionen, bragte mange æresbevisninger i verdensklasse til kælderen.

Esterhazy, Etyeki Kuria Pinot Noir 2016 alc. 13,5%, beskyttet oprindelses  betegnelse! En elegant bourgogne-stil. Håndhøstet i flere trin! Gæret delvis i ny egetræfad og for det meste ungarsk og franske 2. års fad i 12 måneder. Saftig, moden frugt, fløjlsagtig tekstur med rene kirsebær, rose hofter, fine træer. Mere afrundet, tykkere pinot-stil, med elegance af racen og kalk afkøling af vinregionen. Intensiv, god sipEn favorit akkompagnement for sofistikerede måltider, som  ænder, lame retter med frugt og alderen oste ved  15 C° Gold medal!Etyeki Kúria Borgazdaság Winerys billede.

 Kr. 175,-

Esterhazy, Etyeki Kuria Pinot Noir 2015 alc. 13,5% Tør rødvin med beskyttet oprindelses betegnelse. En elegant bourgogne-stil.

Tør rødvin med beskyttet oprindelses betegnelse.
Håndhøstet i flere trin, derefter forsigtigt afstilket,
gæret i 14 dage på skindene i kar med manuel stansning. Efter den spontane malolaktiske fermentering tilbragte vinen 10 måneders modning i 300 liter og 228 liters eg tønder (30% ny, 70% brugt).Buketten giver intense dufte af sur kirsebær og solbær med en lille spiciness, af en antydning af chokolade. Ganen giver saftig frugtbarhed, fin surhed og fløjlsagtig tekstur. Lækkert til ande-, lammeretter med frugt ved 15 C°. Fik sølvmedalje ved Decanter Asia Wine Awards (DAWA) internationale vinkonkurrence med ikke mindre end 90 point.

Relateret billede

                Kr. 175,-         udsolgt

Szekszard-vindistrikt, 2210 ha   Komponisten Franz Liszt var en stor beundrer af de røde vine fra Szekszárd, der traditionelt var baseret på Kadarka – en gammel druesort, som der nu er under 100 ha tilbage af. I dag bruges der typisk Kékfrankos, Cabernet Sauvignon, Merlot og Cabernet Franc. Udover Eger er det kun tilladt iSzekszárd at bruge betegnelse Bikavér, der her er en blanding af min. 3 sorter.

 Peter Vida (1953), der ejer 20 ha – heraf 10 ha i  produkt og resten er ny plantage – vinmarker i Szekszard, der kåret som årets vinmager i Ungarn i 2011. Peter Vida´s Ars poetica : I sincerely believe, wine is one of God’s miracles! La Vida means Life. I am sure this selection wine is worth its name. It has been produced from grapes grown on vines under reduced load, with special care throughout the process. When holding the bottles in hand and tasting these wines, I should like you to feel the wonders Sun, Earth Vine and Man are capable of. La Vida is life itself!

Peter Vida, La Vida/Livet, 100% Merlot selection 2011, Alc.14,5 v/v%, Top vine,  kun gjort de bedste årgange, og efter den seneste årgang 2007 og 2011 var sådan, at du måske ønsker at smage. Jeg mener virkelig, at vin er et guddommelige mirakel! La Vida betyder “Livet”. Jeg er sikker på, at dette udvalg af Merlot bærer det rette navn. Ved lav belastning af vinstokkene og særlig pleje blev det gjort. Jeg ønsker at den som tager flasken i hånden vil gennemleve at Solen, Jorden, Druerne og Mennesket med alt Almægtighed, hvilke mirakler de er i stand til at gøre. La vida af selve livet. Viva La Vida! Vivino, Gennemsnitlig bedømmelse: 4,5

 Kr. 175,- udsolgt

Billedresultat for peter vida, La vida Merlot 2012

 

 

 

 

7 svar til RØDVIN

  1. Laszlo skriver:

    Kære Claus!

    Tak for interesse for en old gammel vinland 🙂
    Imponerende samling, du har!
    Jeg har satset på 9 vine og så kan du finde dine 6 fl. fra Eger, Villany, Szekszard, Pannonhalma vinregioner.

    1, St.Andrea Merengö Superior, Egri Bikavér 2009, tør, Alc. 14,5 v/v% eller årgang 2006 Topvine, vertikalsmagning fra 2002 er også muligt!!!
    -Valgt som det bedste rødvin i Benelux-lander i 2011 http://go.tv2.dk/articledag/id-63389203:ungarsk-vin.html “Malene Smidt Hertz …Vinen er lavet på Kékfrankos, Cabernet Sauvignon, Merlot og Syrah. Tæt farve og en intens og dyb aroma af mørke frugter, mineraler, læder og lakrids. Smagen er tør, saftig og tæt. Den har en god syre og en superfin balance mellem det friske og vinens støvede mineralske præg. En vin med god kompleksitet og en lang eftersmag. Indtrykket er en vin i sublim balance med både elegance og dybde og en alkohol der holdes i skak af kompleksiteten. Skal man have det optimale ud af vinen kan det anbefales at trække den op nogle timer før servering. Nyd den til dyrevildt, fordi vinen har en vis sødmefuldhed i sin frugt….”ANDREAS LARSSON : Tæt mørk rubinrød. Næsen er fint med en vis kompleksitet, høj modenhed, nogle eg, vanille og mørke bær. Ganen er rig og robust med høj tannin og masser af frugt, stadig temmelig ungdommelig, men bør udvikle godt, god længde. MARKUS DEL MONEGO MW : Mørk lilla rød med violet nuance og sort center. Ren næse med temmelig behersket frugt, velstruktureret, men stadig en smule lukket. På ganen godt struktureret med faste tanniner og medium længde.

    2,St.Andrea Hangacs Superior Egri Bikavér 2011, terroir cuvée, alc. 14,7% Bikavér fra Hangács cru, Demjén landsby.En meget kompleks rødvin viser den rustikke karakrter af stedet og kraften i Eger vinområde. Spændende aromaer, masser af frugt og smag. Den konkret struktur er hemmeligheden bag det store potentiale af vinen. Varm og silkeblød. En rig, kødfulde Bikavér født i en bemærkelsesværdig cru. Prestige reserve Medaillon D’or
    3,Attila Gere, Solus Villányi Merlot 2009, tør alc.14,5%
    Klassisk Merlot med en dyb rubinrød farve fra Villány, fra en varm årgang. Eg, vanille næse, moden sort frugt, mørk chokolade. Indlysende tønde brug, tæt, fyldig, lang, med et strejf af kakaopulver. Ny årgang fra Solus Merlot 2009 præsenteret for første gang på markedet den 30,april 2015 og ved Mondeal du Merlot verdens konkurrence i Schweiz: 94 point og Stor Guldmedalje med det samme!

    4,Christian Sauska, Villanyi 7 Cuvée, 2011, tør, alc. 14,5%
    Livlig lilla-rubinrød farve, med masser af krydderier på næsen: sort peber og kardemomme med liflig eg. Markant Cabernet Sauvignon, blev subtilt krydret Cabernet Franc, plus frugt bombe af Merlot. Venstre siders stil af Bordeaux retning, strammere, mere mandlig struktur. Alvorlig krop, maskulin, bliver mere og mere kompleks med hvert år, der går.Decanter Magasin: Christian Sauska har det bedste blanding udenfor Bordeaux!

    5,Peter Vida, La Vida/Livet, 100% Merlot selection 2011,Alc.14,5 v/v%,
    Top vine, kun gjort de bedste årgange, og efter den seneste årgang 2007 og 2011 var sådan, at du måske ønsker at smage. Jeg mener virkelig, at vin er et guddommelige mirakel! La Vida betyder “Livet”. Jeg er sikker på, at dette udvalg af Merlot bærer det rette navn. Ved lav belastning af vinstokkene og særlig pleje blev det gjort. Jeg ønsker at den som tager flasken i hånden vil gennemleve at Solen, Jorden, Druerne og Mennesket med alt Almægtighed, hvilke mirakler de er i stand til at gøre.

    6,Abbey Winery, Infusio cuvée 2012, tør, alc. 15% Komponenter af vin – merlot 70% og cabernet franc 30% – er tilstrækkeligt veludviklet i den regnfulde forår. Bindingen er veletableret, hvorefter passende druekasser mængde stod foran de andre etaper af vegetationen. Kontinuerlig afgrøde fra begyndelsen af juli startet grøn høsten og sortering. Dette primært Merlot sorter grøn høsten (fjernelse af den tredje klynge), mens cabernet franc betød udvælgelsen af klynger. Dette kan være nøglen til udvikling af det optimale klynge – så farven materialer såsom tannin ensartet modning. Navnet “Infusio” er ikke medicinsk relateret, men snarere den Benediktinske tradition for vin. Allerede fra begyndelsen af det XVIII. århundrede har skriftlige bevismaterialer vist, at munkene udpegede vinens navn “Infusio” af premium-kategorien. Det var ikke sorten, men altid af højeste kvalitet vin blev præget af navnet “Infusio”. Kloster samfundets medlemmer drak denne vin med væsentlig betydning til festligheder. Så kan brugen af det latinske navn -“Infusio”- nemt forstås.

    Ekstra/alternativ: Attila Gere, Kopar cuvée 2011, St.Andrea Pinot Noir 2012, St.Andrea Aldas 2013 (også vertilasmagning)

    Jeg kan sende med Vingaloppen sikkert til døren på onsdag! (hvis du er ikke hjem, hvor kan de stille, adresse /tlf.:…….?)

    Med venlig hilsen

    Laszlo
    LASZLO´s Vin/Hungary
    Nymarken 4
    5330 Munkebo
    Tlf.:65976421 mobil:51516293
    http://www.ungarskevine.dk
    https://www.facebook.com/UngarskeVine/?ref=hl

  2. Mette Petersen skriver:

    Hej hos Laszlo
    Jeg søger en pris og importør på følgende vin:

    – Szekszárdi Kékfrankos, Vesztergombi

    Måske har du leveret nogle flasker til Kokkeriet?

  3. Laszlo skriver:

    Hej Mette! Jeg har sendt e-mail den 20.december! Godt Nytår!

  4. Birger Lomholt skriver:

    Latino reserva 2015… Er det en der kan skaffes til Danmark? Og til en hvilken pris?
    Mvh Birger

  5. Laszlo skriver:

    Hej Birger! …hvor mange fl. vil du gerne have? Prisen er ca. 180 kr./fl. v/min. 12 fl.+ fragt til døren (250 kr.)
    mvh, Laszlo

  6. Dennis Nielsen skriver:

    Hej!

    Villany Bock Cuvee 2014 er det noget I kan skaffe? Hvis ja, hvor meget koster den?

    Mvh Dennis

  7. Laszlo skriver:

    hej! har sendt e-mail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *