RØDVIN

ST. ANDREA Kadarka Superior 2014                                                                                    Billedresultat for vylyan kékfrankos 2012          St.Andrea, Egri Kadarka alc. 14%!           Vylyan, Mandolas,                Vylyan, Kekfrankos/ Eksemplarisk, fremstillet kun 628 fl.,     Villanyi Franc 2011               Blaufränkisch 2014       kun til venner! -udsolgt  🙁

Gere Kopár 2008 Villány                                                  SAUSKA Cuvée 7 Villány 2011                                        Billedresultat for attila gere solus 2009
A.Gere,KOPAR cuvée´12/13     Chr.Sauska, Villanyi cuvée´15         A.Gere, SOLUS 2009

GERE & WENINGER Cabernet Franc Selection 2008                                                                        Ny!A.Gere & Franz Weninger             Peter Vida,                                     Malatinszky Kuria Winery Cab.Franc selection 2013     La Vida/Livet 100% Merlot,´11  Cabernet Franc ´12    ST. ANDREA Hangács Bikavér 2013                                                  St. Andrea Pinot Noir 2009 Eger                                           St. Andrea Merengő 2009 Eger

St.Andrea Hangács Superior´11,    St.Andrea Pinot Noir 2015      St.Andrea Merengö 2009 Prestige reserve Medaillon D’or    “Elegant, sofistikeret”…           Wine of the Year i Holland                                                                                                                     Set: Go´Morgen Danmark

BERLINGSKE af: Søren Frank”…Egri Bikavér Hangács terroir fra producenten St. Andrea, som faktisk er en af de desværre få ungarske vine, jeg smager, som kan fås på det danske marked.”       /4.sektion/søndag 29.maj 211

 PRISLISTE (inkl.alt eks.fragt)   
Eger-vindistrikt, 3910 ha er Ungarns “Bourgogne-distrikt” RØDVINE fra St.Andrea/dr.George Lörincz (1967) ønolog, der ejer 50 ha – heraf 42 i produkt og resten er ny plantage, der kåret som årets vinmager i Ungarn i 2009, “Man of the Year” i Polen i 2008 og 2010. I Benelux-lander kåret ” Wine of the Year ” i 2010 og 2011, Den bedste rødvin, St.Andrea Merengö, Egri Bikavér superior Pris/fl. v.6 fl. Bland selv smagekasse!
St. Andrea Hangacs Egri Bikavér 2008, terroir cuvée                                                                                        af POLITIKENs Luksustest

Eger er kendt for sin specielle rødvin Egri  Bikavér, på dansk Tyreblod. Månedens Hangács (en enkelt mark på 19 hektar) er fra den regerende Winemarkens of the Year i 2009, Georg Lörincz.
En blanding af kekfrankos (som vi kender fra Østrig som blaufränkisch), merlot, cabernet franc, pinot noir og menoir. Mørkerød, lysere kant; flot frugtlig næse med veldoseret fad; på den lette side, men god smag, syre og tannin. Bikavér af første klasse.
Det er en vin, der gør mig glad i kraft af sin elegance og finesse.
Strukturen i virksomheden er baseret på de gode modenheder. En ny dynamik og dyder af frugter i særdeleshed. Komplekse, tæt vin er en bemærkelsesværdig vingård. For at vende tilbage til de danske supermarkeder, så burde de indse, at ungarsk vin, der har gennemgået et fantastisk udviklingsarbejde i de seneste 25 år, er andet end ”østeuropæiske vine”                                                       
-fik også sølvmedalje Challenge International du Vin 2011 i Bordeaux og bronzemedalje Decanter World Wine Awards 2011 og 4* af Vinavisen i uge 49.2012 “Elegant og meget flot rødvin med blød, moden og meget fyldig frugt og fine fadtoner. Alc, 13,5% “

Kr. 185, kun 155,- nu!Det er min kones tilbud til vinelskere! Hun har fejret sin 60 års erfaring i livet 😉
St.Andrea Hangacs  Superior Egri Bikavér 2011, terroir cuvée, alc. 14,7% Bikavér fra Hangács cru, Demjén landsby.En meget kompleks rødvin viser den rustikke karakrter af stedet og kraften i Eger vinområde. Spændende aromaer, masser af frugt og smag. Den konkret struktur er hemmeligheden bag det store potentiale af vinen. Varm og silkeblød. En rig, kødfulde Bikavér født i en bemærkelsesværdig cru.                                         Prestige reserve Medaillon D’or      Kr. 245,-                   ST. ANDREA Hangács Bikavér 2013
St. Andrea Kadarka 2013 Alc.13,5%       Sjældent unikke rødvin af lokal drue, St.Andrea, Egri Kadarka alc. 14%! Eksemplarisk, fremstillet kun 628 fl., derfor er det kun til venner! Er du min ven? Magyalos terroir, tør, eksklusiv hungaricum.
En vin, der viser, hvor godt Kadarka kan være, når det har en stærk følelse af sted: i dette tilfælde Magyalos terroir i Egerszalók. Klassisk Kadarka, men med meget mere elegance og finesse.
OBS! Der er ikke præget af tannin og derfor godt til dette er bredt publikum.
Kr. 195,-udsolgt 🙁

ST. ANDREA Kadarka Superior 2014

1, St. Andrea Áldás Egri Bikavér 2003, cuvée   Alc.13,6%   Áldás = Velsignelse på dansk                               – fik 5* fra www.vinavien.dk
Kun til vertikal smagning, dvs. man smager den samme 6x fl. vin i forskellige årgange!“Den smager rigtig godt, denne rødvin fra byen Eger i det nordlige Ungarn. En elegant vin. Den har fine krydrede nuancer og en blød og venlig frugt. Mange vil elske den!”
Vin-aktuelt i uge 38. 18. – 24. september, 2006          
2, St. Andrea Áldás Egri Bikavér 2004, cuvée Alc.13,5%                                                                                     -fik bronzemedalje, Challenge International du Vin Bordeaux  i 2006,                                                                      -Top 9 gode rødvine i Danmark, Alt om Mad af:J.M.P     -fik 5* fra www.vinavisen.dk                                               3, St. Andrea Áldás Egri Bikavér 2005, cuvée Alc.12,5%    kun til vertikal smagning                                    glas ud af 6 POLITIKEN s Luksustest Smuk, rubin farvet, moden, krydret aroma, velstruktureret vin med en stor frugtsmag, dejlig atmosfære, og er kendetegnet ved rustikke harmoni. Rig smag, fast garvesyre, livlig syre gør det meget dynamisk smag. Den tid, det ville ikke skade ham, så sandt af vin fra Eger;! Pinot noir påmindelse for nuance og intensitet, ristede smag og aroma af frugt. God balance udsmykning smag: ristet kaffe smag.                                                                            4, St. Andrea Áldás Egri Bikavér 2006, cuvée, Alc.13,5%     ikke filteret anb. dekantering, kun til vertikal smagning -fik bronzemedalje, Challenge International du Vin i Bordeaux i 2008
glas ud af 6 POLITIKENs Luksustest 08.11.08    ” En skøn og frugtbar cuvée af lokale og franske druesorter, som er forfriskende anderledes, vi har vænnet os i Danmark. Sortrød med vanding kant; Krydret, grøn, kemisk i næsen, hænger meget sammen i slank mund med fin balance.”…
Kr. 4×150,- Áldás Egri Bikavér 2011 0.75 Årgange:              2003,                2004,                 2005,                   og 2006,
I,   St. Andrea Áldás Egri Bikavér 2007, cuvée   Alc.13%    ikke filteret anb. dekantering     -fik bronzemedalje, Challenge International du Vin i Bordeaux i 2010     Kun til vertikal smagning, dvs. man smager den “samme Aldas” 5×1 fl. vin i 5 forskellige årgage!  

II, St.Andrea Áldás Egri Bikavér 2008, cuvée, Alc.13,5%      -ikke  filteret anb. dekantering                        “…Egri Bikavér 2008 fra huset St.Andrea i Eger-området til 140 kroner smagte dejligt. Den blev serveret ved perfekt temperatur, og havde masser af kirsebær, svampe og jordbund; den var krydret, fyldig og alligevel elegant i sin afrunding. Hele 13 forskellige druer kan indgå i bikavér, og denne var også sammensat af seks stykker med kékfrankos – Ungarns svar på blaufränkisch – som dominerende. De mange druer giv den både bourgogne- og rhone-karakter, men i sidste ende var vinen sin helt egen. En flot vin til pengene.        http://feinschmeckeren.dk/anmeldelser/anmeldelse-bock-bistro-rustik-velsmag-og-dejlig-vin/ 

III, St.Andrea Áldás Egri Bikavér 2009,cuvée, Alc.13,5%       POLITIKEN´s luksustest d. 6. jan.2013 af. Thomas Ilkjær     “…St.Andrea Tyreblod er God blod”!   Egri Bikavér er et af de klassiske rødvindistrikter, hvorfra vinen stammer fra, Eger. Áldás Bikavér 2009 er elegant og velsmagende. Det er en skøn blanding af den lokale Kékfrankos (som hedder blaufränkisch i Østrig og Lamberger i Tyskland) og internationale druesorter som f.eks. både merlot, cabernet franc og pinot noir. Resultatet er harmonisk og interessant i en madvenlig stil med både syre og tannin.”                       Kun til vertikal smagning, dvs. man smager den “samme” 4 fl. vin i forskellige årgange!

IV, St.Andrea Áldás Egri Bikavér 2011,cuvée, Alc.14,5%  På grund af dårlig rødvin årgang i 2010,  der er ikke fremstillet Aldas og vi har heller ikke vine fra 2010! Derfor kom nu 2011, som  velsignelsen af St. Andrea vingård klassiske tyrens blod cuvée vin af Kekfrankos, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc og Kadarka. Denne saftig rødvin blend viser varme nuancer i glasset og har en elegant struktur, der er indbegrebet af store potentiale vinregion. 2011 vintage har en særlig karakter til at anerkende de varme smag, der skyldes samspillet mellem fine krydderier og moden frugt. På ganen vinen er rund, rig og kompleks, garvesyre er intens og samtidig overraskende blød. I det lange eftersmag legesyge af syrer og mineralitet er særligt spændende. Anbefales til smagsdommere, der er på udkig efter en rigtig tyreblod fra Ungarn! Anbefalet til bøf, ost, afslapning ved 17-18 C°

V, St.Andrea Áldás Egri Bikavér 2012,cuvée, Alc.14% »Aldas” er St. Andrea klassiske Egri Bikavér. En saftig rødvin med varme toner og en elegant struktur illustrerer det store potentiale i regionens vin. I 2012 årgang har en særlig karakter. Varm aromaer suppleret med subtile krydderier og moden frugt. Rund, fyldig og kompleks på ganen.Garvesyre er fast endnu overraskende blød og stram. Den leg af syrer og mineralitet er især spændende i slutningen af eftersmagen. Kun til vertikal smagning, dvs. man smager den “samme” 5 fl. vin i forskellige årgange!

 Kr.5×140,-

Áldás Egri Bikavér 2011 0.75  Årgange:        2007,           2008,            2009,           2011,             og 2012

 

St.Andrea Áldás Egri Bikavér 2013,cuvée, Alc.14% .”Aldas” er St. Andrea klassiske Egri Bikavér. Det blev gjort igen med en Kékfrankos rygrad.(Merlot,Cabernet Franc, Pinot Noir, Manoir) En mørk rubinrød farve, lækre frugtagtig aroma. En medium og rørige, velsmagende vin med god aldring potentiale. En stor oplevelse, og det vil udvikle sig endnu mere i flasken.                                             Kr.125,-

ST. ANDREA Áldás 2011

St.Andrea Áldás Egri Bikavér 2015,cuvée, Alc.13,5% Kékfrankos/Blaufränkisch-ledet Bikavér lavet af blandingen af ​​otte druesorter. Moden sur kirsebær, kirsebær, subtil røg og løvblad. Den frugtige karakter dominerer også ganen, sammen med den elegante tønde og jordiske / svampe terroir noter. En smagfuld, saftig vin med medium krop, fine detaljer og en lang ældnings potentiale.                                                    Lidt om: St.Andrea´s filosofi om Bikaver cuvée!     De forskellige druesorter blev separeret-, plantet, høstet og gæret. Når vinen er færdig kommer tryllekunstner, George Lörincz ønolog, og blander vine for hvert år, at kunne få den bedste cuvée kvalitet!                                      I dette tilfælde: Kékfrankos 33%, Merlot 29%, Pinot noir 12%, Cabernet franc 12%, Turán 5%, Cabernet sauvignon 4%, Kadarka 3% og Syrah 2%!  Wow 🙂 Kr.125,-ST. ANDREA Áldás 2011
St. Andrea Merengö Superior, Egri Bikavér 2003  Alc.14%  tør, -den første beskyttet rødvin i Ungarn. Appellation d’origine contrôlée (AOC), Topvin. Fremstillet kun 5600 fl og findes kun få flasker af denne fantastiske vine i hele verden!           Sorter: 49% Merlot, 37% Kékfrankos/Blaufränkisch, 13% Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon og 1%  Vinfremstilling: 16 måneder i egetræsfade. Syreindhold: 4,9 g /l Alc.: 13,93% v/v Extraktindhold: 30,8 g/l       En meget koncentreret, fuld og tung rødvin lavet af Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc og Kékfrankos druer høstet i oktober. Det blev ældet i nye egetræbarriques i 14 måneder efter modning.   Kr. 395,-udsolgtMerengő Bikavér Superior 2009 0.75
St. Andrea Merengö Superior, Egri Bikavér 2006, tør   Alc. 14 v/v%                                                       -Master of Wine journalister kåret det bedste rødvin i Ungarn i 2009, som kan slå Petrus samt med A.Gere Solus! 91-94 point af  af Elizabeth Gabay MW og Rod Smith MW.   http://www.winesofa.eu/articles/tasting-of-st-andrea-top-wines                                                                                     -fik sølvmedalje ved International Challenge du Vin i 2009, i Bordeaux                                                                   Den Merengő er altid blevet gjort for at være den øverste vin af St. Andrea. Til Bikavér som viser farver, elegance og raffinement Eger i deres helhed. I 2006 er det en blanding af 50% kékfrankos, 20% Syrah, 20% Cabernet franc og 10% Merlot, I 14 måned er modnet til en smuk, elegant og intelligent vin med komplekse aromaer er der moreller, hindbær og søde krydderier siden de daglige-grønne krydderier funktioner. Nu modnet til en smuk, elegant og intelligent vin med komplekse aromaer og pæne syrer.    Kr. 395,-   Merengő Bikavér Superior 2009 0.75
St.Andrea Merengö Superior, Egri Bikavér 2005  Alc.13,5% Topvin   88-90 point af  af Elizabeth Gabay MW og Rod Smith MW.  Cool noter på næsen med masser af frugt, cedertræ og lidt rod grøntsag.Friskere og mere levende på ganen end 2006, med masser af surkirsebær, kirsebær, blomme, lidt peber og stjerneanis. Dens struktur viser potentiale for lang udvikling.  Læs venligst hele artikler her: http://www.winesofa.eu/articles/tasting-of-st-andrea-top-wines                                                                    St.Andrea Merengö Superior, Egri Bikavér 2007, tør, Alc.13,5 v/v% Topvin  92-94 point af  af Elizabeth Gabay MW og Rod Smith MW.Varm karakter, sandsynligvis på grund af mængden af Merlot … Lot af modne og overmodne frugt. Fyldig, silkebløde tanniner, elegant, Bordeaux følelse. Endeløse finish.                                                                                                                      St.Andrea Merengö Superior, Egri Bikavér 2008, tør, Alc. 14 v/v% Topvin     Meget kompleks på næsen med kakaobønner, tørrede urter, blomme marmelade, hyben, en reel følelse af Toscana. På ganen medium til fyldig, stadig temmelig håndterlig tanniner, pulserende syreindhold, med sorte og røde bær, krydderier og en lang eftersmag.                                               -Valgt som det bedste rødvin i Benelux-lander i 2010                                                                       Kr. 375,-                Merengő Bikavér Superior 2009 0.75
 St.Andrea Merengö Superior, Egri Bikavér 2009, tør, Alc. 14,5 v/v%Topvin                                                           -Valgt som det bedste rødvin i Benelux-lander i 2011    http://go.tv2.dk/articledag/id-63389203:ungarsk-vin.html “Malene Smidt Hertz …Vinen er lavet på Kékfrankos, Cabernet Sauvignon, Merlot og Syrah. Tæt farve og en intens og dyb aroma af mørke frugter, mineraler, læder og lakrids. Smagen er tør, saftig og tæt. Den har en god syre og en superfin balance mellem det friske og vinens støvede mineralske præg. En vin med god kompleksitet og en lang eftersmag. Indtrykket er en vin i sublim balance med både elegance og dybde og en alkohol der holdes i skak af kompleksiteten. Skal man have det optimale ud af vinen kan det anbefales at trække den op nogle timer før servering. Nyd den til dyrevildt, fordi vinen har en vis sødmefuldhed i sin frugt….”ANDREAS LARSSON : Tæt mørk rubinrød. Næsen er fint med en vis kompleksitet, høj modenhed, nogle eg, vanille og mørke bær. Ganen er rig og robust med høj tannin og masser af frugt, stadig temmelig ungdommelig, men bør udvikle godt, god længde. MARKUS DEL MONEGO MW : Mørk lilla rød med violet nuance og sort center. Ren næse med temmelig behersket frugt, velstruktureret, men stadig en smule lukket. På ganen godt struktureret med faste tanniner og medium længde. Læs venligst mere her:  http://www.winesofa.eu/articles/tasting-of-st-andrea-top-wines  Kr. 395,-Merengő Bikavér Superior 2009 0.75
St.Andrea Merengö Superior, Egri Bikavér 2013, tør, Alc. 14,5 v/v% Topvin En elegant vin bygget på en Kékfrankos rygrad blandet med Merlot, Cabernet Franc og Kadarka, gæret spontant i åbne beholdere, der blev opført i 500 liter tønder i 18 måneder. Frugten er frisk og sprød, mens syrerne og tanninerne vibrere. Elegant struktur, tonsvis af friske sorte bærfrugter og tønde krydderier. Hver tommer den moderne Bikavér.  Challenge International du Vin, Bordeaux i 2018 

 Billedresultat for Challenge International du Vin 2018 medaille argent

Kr. 375,-

Merengő Bikavér Superior 2009 0.75

St. Andrea Pinot Noir 2015, tør, Alc.13,95 v/v% “Csakegyszoval/Kunmedetord”(prøv at udtale på ungarsk, når flasken er tom, af Anker Tiedemann 🙂 Mellemfuld farve, kompleks næse og gane, i duften afsløres overraskende kompleksitet: moden sur kirsebær, kirsebær, fennikel, kanel, fyr, løvblad.  I smag dominerer stenede jordiske aromaer med mange modne frugter og krydderier. Produktiv klassisk Pinot Noir.         Enestående f.eks. til lam, and, gås og fed laks ved  16 C°       OBS!… her gælder også vist Ankers tidligere kommentar: …”ganske uforståelig, at der ikke sælges mere ungarsk vin på det danske marked, – oven i købet til en rimelig pris!”…

 

Kr, 129,-ST. ANDREA
St.Andrea Akutyafájat,Egri Cuvée 2016, Alc.13,5%   Venlig selskabs, receptions-, happy days vin.  Godsetts entrée vin er en farverig kavalkade af St. Andrea forskellige vinmarker og sorter. En del af det blev spontant fermenteret i fade ifølge druesort. Vinene blev derefter ældet i en kombination af ståltanke og store egetræsfade, før blanding. Let, forfriskende, dynamisk. Ved i dag, er det blevet en hjørnesten i den “klassiske” bistro sortiment med sin frugtighed, lækre krydderier, rød og sort bær frugt, jordbær og blomme. Ingen diskusion, den bedste hverdagsvin ved 14-15 C°   

                          

Kr. 75,-

ST. ANDREA Akutyafáját 2013

 ROSE
St.Andrea Egri Rose “Szeretettel/med Kærlighed” cuvée 2015,   Alc. 12,5 v/v%       Spændende, komplekse rosé blanding fra krydrede, frugtige varianter af Pinot Noir, Kadarka, Kékfrankos/Blaufränkisch og Merlot. 20% gæret og lagret på nye og brugte tønder, 80% i køligt stål.  Håndværkers vin, begrænset produktion som du er ikke vant til i DK 🙂                                                                         Når rosevin er seriøs! 17+ point ud af 20 af Caroline Gilby, Master of Wine.                                       Appealing appearance inclusion af local grapes in blend is a strength. Delicious appising dry elegant and fine rose. Pale salmon colour, heavy drops on the side of the glass, aromas of ripe melon, orange, tangerine, sour cherry and raspberry with subtle oak in the background. Meaty, unusually thick palate, masculine, lively acidity. Complex, unusually big juice for a rosé.  Kr. 90 kr./fl.

Billedresultat for st.andrea szeretettel 2015

 

Gere Kopár 2008 Villány                                                                          GERE Solus Merlot 2008

Attila Gere, Kopar Cuvée          Gere-Weninger            A.Gere Solus Merlot 2009         2012 NY årgang                    Villanyi Franc 2013        -som årgang 2000 slår Petrus Merlot

BERLINGSKE af:Søren Frank “… SOLUS i 2004 tævede selveste Petrus i blindsmagning i Østrig – bestemt også en flot vin i den kurante årgang 2007/2008.” Og nu 2009!

Villany-vindistrikt, 1770 ha er Ungarns “Bordeaux-distrikt” og en af de bedste er Attila Gere, dekåret som årets vinmager i Ungarn i 1994 og nomineret af  Wein Gourmet Magasin, som Wine Awards 2009!    

 Attila Gere (1954),  Solus 2008 “Ungarsk rødvin i topklasse” af: VINAVISEN Faktisk står landet i dag for noget af det ypperste i Centraleuropa, når det gælder rødvin – nogle af vinene kan ifølge WeinReporter endog hamle op med franske, italienske og spanske vine i sværvægtsklassen. Det gælder blandt andet  “Solus”, en ren Merlot fra Atilla Gere, et vinhus i Villany-regionen i det sydlige Ungarn. Den har i smagninger kunnet gøre verdensberømte Merlot-vine som Pétrus og Masseto rangen stridig…”   Link:  http://www.decanter.com/features/hungarian-reds-246518/
Attila Gere, Solus Villányi Merlot 2012, tør alc.15,5%, beskyttet oprindelses betegnelse, DHC-Villany                               Næsten en sort farvet nuance med violette reflekser.
Meget kompleks vin: kakao-kaffemærker, sort
peber, anis og salthed, suppleret med blomme,
sort kirsebær og brombær. Frisk frugtagtig, kødfuld
aromaer i næse og tønde krydderier, som bliver
homogen ved prøvesmagning. Langvarige jammy mærker,
orientalske krydderier, stramme tanniner i sin smag. Alle disse
henviser til en god vin, der allerede er underholdende nu,
men har også et alvorligt aldrende potentiale. Vel drikkelig også nu, men det vil nå sit forventede højdepunkt ca. 2021-2022.Husk på Søren Frank/Berlingske 29. maj. 2011  …”Og så er der selvfølgelig merlot’en Solus (395 kr.) som i 2004 tævede selveste Petrus i blindsmagning i Østrig – bestemt også en flot vin i den kurante årgang”-  2012. Vivino, Petrus Pomerol 2012 pris: 17995,-kr./fl.

Kr.395,-

GERE Solus Merlot 2012

Attila Gere, Solus Villányi Merlot 2009, tør alc.14,5%      Klassisk Merlot med en dyb rubinrød farve fra Villány, fra en varm årgang. Eg, vanille næse, moden sort frugt, mørk chokolade. Indlysende tønde brug, tæt, fyldig, lang, med et strejf af kakaopulver.

Ny årgang fra Solus Merlot 2009 præsenteret for første gang(!) på markedet den 30 april 2015 og ved Mondeal du Merlot verdens konkurrence i Schweiz fik 94 point og Stor Guldmedalje med det samme! Gennemsnitlig bedømmelse 4,4 Gennemsnitspris 395,00 kr.

Kr.395,-udsolgt

GERE Solus Merlot 2008

 Attila Gere, Solus Villányi Merlot 2008, tør, alc.15,1% Verdensklasse www.vinavisen.dk som kan slå Petrus!Dyb , mørk rubinrød farve . I sin næse den frugtagtige
elementer åbne pænt og elegant : granatæble,
blodappelsin , ribs , med nogle cornel bær
og hyben . Dens tannines er pænt modnes , smagen
er fuld og rund . Hvid chokolade , kaffe og lidt
smokiness gøre vinen mere kompleks. dens
eftersmag holder længe . Fremragende til aldring. http://www.decanter.com/features/hungarian-reds-246518/       MARKUS DEL MONEGO MW : Mørk lilla rød med granat rød nuance. Opulent næse med antydninger af egetræ, tydelig mineralitet, elegant krydret og friske bær i baggrunden. På ganen godt struktureret med god vægt og længde, velafbalanceret karakter.  ANDREAS LARSSON : Mørk rubinrød. Næsen er ung og frisk med krydderier, røde og mørke bær, god integration af egetræ. Snarere fuld ganen, frisk knuste bær, tørre krydderier og en frisk, lang, krydret finish.

Kr.395,-

udsolgt

GERE Solus Merlot 2008

Attila Gere, Kopár cuvée Villány 2012, tør, alc.15%                     50% Cabernet Franc; 40% Merlot; 10% Cabernet Sauvignon Vinhuses flagskibsvin! Dyb, næsten sort farve, lilla kant, ungdommelige nuancer. Kirsebær, hindbær, brombær på næsen, plus et strejf af mineralitet og tønde noter. Fuld, lagdelt frugtighed, rig og kompleks for ganen, med chokolade, peber og kanel. På trods af sin unge alder, det er i flot balance og kan allerede giver masser af glæde. Cabernet Franc, Merlot og Sauvignon høstet fra fire vinmarker, med den større dele i nye barriques og den mindre dele i “Ászok” tønder i 16 måneder. Lang aldrende potential. Vivino 4,3 Ratings 2134 Gennemsnitspris: Kr. 295,-

 

 

Kr.295,-

Gere Kopár 2008 Villány

 Attila Gere, Kopár cuvée Villány 2009, tør, alc.14,8% Topvin! Vinhuses flagskibsvin! Årsdagen 11. årgang Kopar!
Dens mørke, dyb 
rubin kerne afslører godt indhold er en stor og meget flot rødvin, der folder sig ud i munden som en påfuglehale af spændende facetter. Smokiness fra barrique tønder blandes med røde bær og blomme og alle disse er suppleret med aroma af mørk chokolade og kaffe i selskab med en lille lakrids og hyben.  Den har dyb frugt, bløde og modne tanniner og en lang
 eftersmag. Kan drikke nu, men også værd at regne med det i perspektivet af årtier.  Link: http://www.decanter.com/features/hungarian-reds-246518/
Kr.295,- udsolgtGere Kopár 2008 Villány
Attila Gere, Kopár cuvée Villány 2011 tør, alc.14,8%               Topvin! Vinhuses flagskibsvin!Årsdagen 12. årgang Kopar!  50% Cabernet Franc; 40% Merlot; 10% Cabernet
Sauvignon  
En god vin. 
Dybe, mørke nuancer, behersket åbning af sarte egetræ med krydderier og kakao pulver på næsen. Store saft, medium plus krop, pebret, mineralsk, med skovbær på ganen. En harmonisk, velsmagende, klassisk Cabernet-Merlot blanding, mere eller mindre halvdelen blev ældet i nye barriques, mens resten blev ældet i brugte ászok tønder i 16 måneder. http://www.decanter.com/features/hungarian-reds-246518/
Kr.295,- udsolgtGere Kopár 2008 Villány
Attila Gere & Franz Weninger fra Østrig(02.12.1953)* Cab.Franc selection Villany alc.14,5%v/v  2013, tør, Topvin  ”Stjerne dalen´s” – i næsten halvtreds år gamle vinstokkernes – udsorterede frugt 80% af nye, 20% anden gans fyldt små egefade modnet i 16 måneder. Rum, sort chokolade, moden og overmodne røde bær og surkirsebær dominerer i næsen. Frugterne omfattet af tønde mærker suppleres med sort peber og urter. Den har en lang, frugtagtig eftersmag Elegant, ikke overdrevet, servil vin, dog stadig alt i. I sin nuværende tilstand er det let at drikke, men sit højdepunkt forventes at blive ca.. 2022-2024. En vin med stort potentiale.  * Min fødselsdato er identisk med Franz Weninger´s. Vi skal nok have en fælles opfattelse om vin 🙂        Link: http://www.decanter.com/features/hungarian-reds-246518/

 

 

NY!  Kr.245,-  det er på lager!

GERE & WENINGER Cabernet Franc Selection 2008Vivino Gennemsnitspris: Kr. 299,70 🙂

Vylyan Fekete hegyRelateret billede

VYLYAN Vineyards and Winery 120 ha:  Istvan Szabo Ipacs, chef-vinmager og Monika Debreczeni, gods-manager   

“Solen skinner, himlen er blå, græsset er grønt. Druerne dyrkes. Vinen er gæret og modnes. De mennesker, der arbejder og håber, bekymrede og glade. Nyder frugterne af hans arbejde og er glad for at vise det til andre. Siden tidens begyndelse, går de efter det, det er nu. De, der gør sig i at bevæge sig ind i verden af ​​druer og vin, vil ikke forlade denne verden nogensinde. Så hvad er det, vi er her for hos Vylyan? Vi er her for disse vines passion for at fortælle historier.” According to the renewed Villány appellation control system, “Villányi Franc” apellation is a carefully selected 100% cabernet franc – the flagship brand of the wine region. As Michael Broadbent says, “Cabernet Franc has found its natural home in Villány.” We are sure that the Villanyi Franc has a mission in the world. For us this wine represents the highest complexity that can be achieved from the Villany grapes. The variety has set its roots in the Villany soil and has found its home here forever.        

Vylyan, Mandolas, Villanyi Franc 2011 alc. 15,5% Concentrated, serious wine with elegant structure, but still refreshing. The complex aromas seduce the senses: the sweet spicy notes unfolds like the gripping atmosphere of a delicacy shop with coffee, chocolate truffles, roasted almonds and dried berries. CONSUME AT 16-17 °C MEAL SUGGESTION Favoured with game, roasts, with e.g. forest-fruit reduction followed by a bitter chocolate dessert. Also worth trying with a cigar. BASIC ANALYSIS Total acidity: 4,8 g/l Residual sugar:1,5 g/l

 

 

 

  Kr. 320,-

 

Vylyan, Kekfrankos/Blaufränkisch alc.13% 2014   Total acidity: 6,1 g/l Residual sugar: 1,2 g/l Elegant, rich and well-poised Kekfrankos/Blaufränkisch with lovely varietal notes. Clear, deep and lively from the opening aromas to the long finish. The trademark of the Blaufränkisch is the ripe black sour-cherry, which is enriched with gentle barrel spices (hazelnut, chocolate and coffee). Capable of long bottle aging. Recommended with spicy but not too heavy meat dishes, or even just for itself, brooding in small sips. CONSUME AT 17 °C

Apr.Kekfrankos/Ungarn 7988 ha. Blaufränkisch/Østrig 2087 ha. Blauer Limberger/Tyskland 1846 ha., alt i alt 17888 ha. i hele verden! Dens historie om navngivning i Ungarn: Napoleons tropper bevægede sig gennem Ungarn i løbet af en af deres krig mod Rusland og har også været der længe. På det tidspunkt betalte Napoleon sine tropper med “røde” Franc, den officielle valuta i Frankrig var “blå” Franc. Franske soldater har også steget fra lokale vinproducenters vin, med en speciel rødvin, som især havde imponeret de franske tropper. De ungarske vinproducenter havde hurtigt indset, at netop denne vin foretrækkes af den franske og vidste besked om de to forskellige valutaers varsel. Fra den dag af, var denne særlige vin kun solgt for “blå” franc (blå = KEK, Franc = Frankos), som de røde Franc var langt mindre værd. Fra sammensætning af ordene i navnet blev “KEKFRANKOS” født. Vylyan Winery, Villanyi KEKFRANKOS er en god eksemplar.

Kr. 130,-Billedresultat for vylyan kékfrankos 2012

 

 

 

 

Vylyan, Cabernet franc 2013 Alc. 14,3 % Total acidity: 5,0 g/l Residual sugar: 1,6 g/l  Deep and layered wine displaying beautiful balance. Complex character, where massive fruitiness plays with opulent barrel notes of cedar, coffee and chocolate.  Favoured with beef, roasts, game dishes, stews, ripe cheese and bitter chocolate desserts. CONSUME AT 16-17 °C

 

 

 

Kr.125,-
Billedresultat for vylyan villanyi franc 2013

Vylyan, Portugieser “Macska/Kat” 2015 Alc. 12,21 % Total acidity: 4,5 g/l Residual sugar: 0,7 g/l In the Villany wine region portugieser is a variety that can be found in every cellar. In the ‘Legend of the devilplowed hill’ it is represented by the cat. We couldn’t live everyday life without it. It is thirst-quenchingly fruity, nice, an easy going, ‘purring’, flattering, velvety wine – which feels good every day, just like caressing. We like it for its freshness, clear varietal red berry fruitiness (sour cherry, plum, sloe) and soft tannins. It is a good match with lighter Hungarian dishes, fish for example, and Italian starters and pastas. CONSUME AT 12-13 °C, cooler than other red wine.

Kr. 75,-Billedresultat for vylyan macska

 

 

 

Billedresultat for malatinszky csaba életrajz                          Billedresultat for økologisk mærke eu 30 hektar i alt  Malatinszky Kuria v/Csaba Malatinszky (1957)   Hans vingård og vinmarken, som blev genopbygget  30 hektar i området VillánySiklós (sydvestlige Ungarn) i 1997som en fortsættelse af ædle traditioner. Villany-Siklos som er hundreder af kilometer fra det nærmeste hav og velsignet med en middelhavsklima. deler det breddegrad (45,5 ° N) med den meget nordlige kant af Bordeaux.  Omsætningen af ​​traditioner ind i nutiden afspejles i vinproduktionens ånd, som fokuserer altid på den højest mulige værdi.  Siden 2009 har hele 30 hektar været økologisk landbrug.  Hans fokus er afbalanceret, kompleks rød, især Cabernet Franc, som passer så godt til Villány terroir. Flagskibet, ufiltreret Cabernet Franc sortiment imponerer altid.     

Malatinszky Kuria, Noblesse Cabernet Franc 2012, alc.14,5 % 100% økologisk, ufilteret!   Villány´s førende druesort er en yderst underholdende repræsentant. Næsten sort, mørk lilla farve, mineraler, sort kirsebær og mynte i næsen, duften duftende bær og nuancer af malet kaffe. Angreb med høj intensitet, men blødt i munden, tæt, fløjl som tekstur dækker ikke fine detaljer. En bemærkelsesværdig vin med høj aldring potentiale. Husk! Som Michael Broadbent siger, “Cabernet Franc har fundet sit naturlige hjem i Villány.”

 

 

 

 

Kr. 245,-

                                            

 

Christian Sauska (1948) er en  familie-ejet og drevet vingård med vinmarker i både Tokaj (43 hektar) og Villany (61 hektar). De bruger en blanding af indfødte og internationale druesorter, magt tyngdekraften og kun omgivende gær til håndværk deres vine.  Allieret sig med en ung, talentfuld og lidenskabelig personale de virkelig nyde deres rejse med ønsket om at gøre vine i verdensklasse, der er præcise, elegant og unikt ungarsk. Det engelske magasin Decanter har kåret den bedste bordeaux-er blanding uden for Bordeaux i 2013! Nr.1 er Christian Sauska, Sauska Villanyi cuvée 5, 2009, rød. Vi har hans “lillebror”, Sauska Villanyi cuvée 7 2011, rød.  http://www.decanter.com/dwwa/dwwa-coverage/584305/dwwa-2013-international-trophies-red-bordeaux-varietal-over-15

       Decanter trofæ 2011

Christian Sauska, Villanyi 7 Cuvée, 2012, tør, alc. 14,5%  Livlig lilla-rubinrød farve, med masser af krydderier på næsen: sort peber og kardemomme med liflig eg. Markant Cabernet Sauvignon, blev subtilt krydret Cabernet Franc, plus frugt bombe af Merlot. Venstre siders stil af Bordeaux retning, strammere, mere mandlig struktur. Alvorlig krop, maskulin, bliver mere og mere kompleks med hvert år, der går.

Decanter Magasin: Christian Sauska har det bedste blanding udenfor Bordeaux!                   http://www.decanter.com/dwwa/dwwa-coverage/584305/dwwa-2013-international-trophies-red-bordeaux-varietal-over-15

 

Kr.275,-

SAUSKA Cuvée 7 Villány 2011

 

Christian Sauska, Villanyi 13 cuvée 2015, tør, alc,13,5%

Lively crimson colour. Its surprising, almost foxy nose opens with raspberry and redcurrant, followed by sour cherry, cherry and even more raspberry on the palate. Crispy fruitiness, smooth tannins; a fresh experience. Long finish with many flavours. Syrah, Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, hand harvested, machine selected, with a month-long cool fermentation in tanks and half a year of ageing in second- and third-fill French barrels. 

http://www.decanter.com/dwwa/dwwa-coverage/584305/dwwa-2013-international-trophies-red-bordeaux-varietal-over-15

 NY! Kr.99,-

SAUSKA Cuvée 13 2015

 

Szekszard-vindistrikt, 2210 ha   Komponisten Franz Liszt var en stor beundrer af de røde vine fra Szekszárd, der traditionelt var baseret på Kadarka – en gammel druesort, som der nu er under 100 ha tilbage af. I dag bruges der typisk Kékfrankos, Cabernet Sauvignon, Merlot og Cabernet Franc. Udover Eger er det kun tilladt iSzekszárd at bruge betegnelse Bikavér, der her er en blanding af min. 3 sorter.

 

 Peter Vida (1953), der ejer 20 ha – heraf 10 ha i  produkt og resten er ny plantage – vinmarker i Szekszard, der kåret som årets vinmager i Ungarn i 2011. Peter Vida´s Ars poetica : I sincerely believe, wine is one of God’s miracles! La Vida means Life. I am sure this selection wine is worth its name. It has been produced from grapes grown on vines under reduced load, with special care throughout the process. When holding the bottles in hand and tasting these wines, I should like you to feel the wonders Sun, Earth Vine and Man are capable of. La Vida is life itself!

Peter Vida, La Vida/Livet, 100% Merlot selection 2011, Alc.14,5 v/v%, Top vine,  kun gjort de bedste årgange, og efter den seneste årgang 2007 og 2011 var sådan, at du måske ønsker at smageJeg mener virkelig, at vin er et guddommelige mirakel! La Vida betyder “Livet”. Jeg er sikker på, at dette udvalg af Merlot bærer det rette navn. Ved lav belastning af vinstokkene og særlig pleje blev det gjort. Jeg ønsker at den som tager flasken i hånden vil gennemleve at Solen, Jorden, Druerne og Mennesket med alt Almægtighed, hvilke mirakler de er i stand til at gøre. La vida af selve livet. Viva La Vida! Vivino, Gennemsnitlig bedømmelse: 4,5

 

Kr.275,-

Peter Vida, La Vida/Livet Merlot selection 2003, Alc.14,5 v/v%, med chokoladeagtig duft, modne, mørke bær og fine nucer fra fad. Fyldig smag med smidig, moden tannin og lang chokoldeagtig eftersmag med moden frugt.
– fik 91 point af VINBLADET
-fik sølvmedalje Challenge International du Vin i 2007
 Kr.375,- udsolgt  
Billedresultat for abbey winery pannonhalmaPannonhalma-Vindistrikt 750 hektar Mere end 1000 år gammel vintradition! Abbey Pannonhalma et af de mindste vindistrikter i Ungarn, som dyrkede vine af Benedictine Ordnen. De første benediktiner munke bosatte sig her i år 996! Benediktiner munke, der har afregnet på Hellige Bakke Pannonia, har altid været tæt forbundet med vinavl og vinfremstilling indført af romerne. I 2003 har Abbey Winery Pannonhalma på et areal på 2000 m2 og med et lagerkapacitet på 3000 hektoliter etableret nye vinkældere. Druesorter (Tramini, Rhinen Riesling, Sauvignon Blanc, Pinot Noir) mærker af terroir, hvilket viser interessante og spændende prøver i verdensomspændende vifte lavet af internationalt kendte druesorter, mens deres vingård også sigter efter at tilbyde unikke blandinger (St. Martinus Tricollis, Hemina, Infusio,), som afspejler dets særegenhed og budskab på en autentisk måde.                                                                       Rhinen Riesling og Infusio(rød) er landet i Danmark!

 

Abbey Winery, Infusio cuvée 2012, tør,  alc. 15%  Komponenter af vin – merlot 70% og cabernet franc 30% – er tilstrækkeligt veludviklet i den regnfulde forår. Bindingen er veletableret, hvorefter passende druekasser mængde stod foran de andre etaper af vegetationen. Kontinuerlig afgrøde fra begyndelsen af juli startet grøn høsten og sortering. Dette primært Merlot sorter grøn høsten (fjernelse af den tredje klynge), mens cabernet franc betød udvælgelsen af klynger. Dette kan være nøglen til udvikling af det optimale klynge – så farven materialer såsom tannin ensartet modning.                         Navnet “Infusio” er ikke medicinsk relateret, men snarere den Benediktinske tradition for vin. Allerede fra begyndelsen af det XVIII. århundrede har skriftlige bevismaterialer vist, at munkene udpegede vinens navn “Infusio” af premium-kategorien. Det var ikke sorten, men altid af højeste kvalitet vin blev præget af navnet “Infusio”. Kloster samfundets medlemmer drak denne vin med væsentlig betydning til festligheder. Så kan brugen af det latinske navn -“Infusio”- nemt forstås.

 

   Kr. 275,-   udsolgt

PANNONHALMI Infusio 2011

 Etyek-Buda Vinregion                                                           Etyek-Buda vinregion ligger ved grænsen til Budapest, dækker et areal på ca. 5632 hektar. Afregningen af ​​Etyek ligger 30 km fra hovedstaden. Dette område producerer høj surhed i druerne, dels på grund af den unikke terroir. Vinmarkerne er på vindhugget plateauer præget af solrige bjergskråninger, hvis basis er kalksten lagdelt over brune skovjord. “Etyek, vinmarkerne siden det romerske imperium er druer blevet dyrket i denne region. Historiker fra det 13. århundrede bekræfter, at der blev produceret vin her i Buda-bjergene. Vinmarkerne blomstrede og dyrkning af druer blev en hovedkilde til levebrød for befolkningen i regionen.                                                                                                                 Man kan sammenligner landskabs bevillingerne fra Etyek-regionen med Champagne/Reims vinregion. Denne observation ledede József Törley til at etablere den største mousserende vinproduktion, der producerede vine fremstillet af lokale druesorter og vandt internationale anerkendelser og respekt.

Esterhazy Etyeki Herregård,   32 hektar, hvoraf 16 er i produkt og 11 hektar blev plantet i 2005,  hvor vinstokke bærer frugt i et år senere i 2019.  5 hektar er under forberedelse.                                                                                                                                         Winery blev grundlagt i 1996 med de 2 hektar vinmarker! Snart blev Etyeki Kuria/Herregård en eksemplarisk vingård i vinregionen. For fire år siden blev en moderne processor og et hyggeligt vinsmagnings lokal bygget over den 150 år gamle schweiziske kælder. I 2009 startede et tæt samarbejde med Esterházy-vingården i Trausdorfer nær den ungarsk-østrigske grænse inden for international markedsadgang. I efteråret 2011 blev omfattende moderniserings- og ekspansions arbejder lanceret med det formål at indhente den internationale forkant og opnå en økonomisk gårds størrelse.  Vingården kunne rumme 2.500 hektoliter tanke og tønder. Takket være bygningens design kan gravitations teknologien blive realiseret.

Da jeg arrangerede vinrejse for danskerne i 2015, var de så begejstret, at jeg var nødt til at importere deres Pinot Noir vine 🙂 Vinfremstilling af Pinot Noir druer, der først blev plantet i Etyek – Buda vinregionen, bragte mange æresbevisninger i verdensklasse til kælderen.

Esterhazy, Etyeki Kuria Pinot Noir 2016 alc. 13,5%, beskyttet oprindelses  betegnelse      En elegant bourgogne-stil.                        Håndhøstet i flere trin! Gæret delvis i ny egetræfad og for det meste ungarsk og franske 2. års fad i 12 måneder. Saftig, moden frugt, fløjlsagtig tekstur med rene kirsebær, rose hofter, fine træer. Mere afrundet, tykkere pinot-stil, med elegance af racen og kalk afkøling af vinregionen. Intensiv, god sipEn favorit akkompagnement for sofistikerede måltider, som  ænder, lame retter med frugt og alderen oste ved  15 C°

 

 Kr. 175,-

 

Esterhazy, Etyeki Kuria Pinot Noir 2015 alc. 13,5% Tør rødvin med beskyttet oprindelses betegnelse. En elegant bourgogne-stil.

Tør rødvin med beskyttet oprindelses betegnelse.
Håndhøstet i flere trin, derefter forsigtigt afstilket,
gæret i 14 dage på skindene i kar med manuel stansning. Efter den spontane malolaktiske fermentering tilbragte vinen 10 måneders modning i 300 liter og 228 liters eg tønder (30% ny, 70% brugt).Buketten giver intense dufte af sur kirsebær og solbær med en lille spiciness, af en antydning af chokolade. Ganen giver saftig frugtbarhed, fin surhed og fløjlsagtig tekstur. Lækkert til ande-, lammeretter med frugt ved 15 C°. Fik sølvmedalje ved Decanter Asia Wine Awards (DAWA) internationale vinkonkurrence med ikke mindre end 90 point.

Relateret billede

                Kr. 175,-         få flasker tilbage

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18 svar til RØDVIN

  1. Karl Kock skriver:

    Hej, jeg vil spørge om jeg som privatperson kan købe 6 fl. rødvin fra Ungarn. Det skal i givet fald være 6 forskellige da jeg skal bruge dem i.f.m. et møde i min lille vinklub, hvor vi er 6 medlemmer, og vi har i årevis talt om at det kunne være spændende og interessant at prøvesmagevine fra Ungarn. Det skal i givet fald være vine til priser mellem 150 og 200 kr.
    Med venlig hilsen: Karl Kock, Køge

  2. Laszlo skriver:

    Hej Karl!
    Vi handler både engros/detail og holder vinsmagningen både private og firma vinklubber ude og hjemme! Til gullasch party i vores vin lokal/vinlager har plads til maks. 40 personer!
    P.t. er meget populære: vertikalsmagning af:
    St.Andrea Merengö Egri Bikaver superior 2002 (kun få fl. tilbage),2003,2005(kun få fl. tilbage),2006,2007 (kun få fl.tilbage),2008,2009
    http://go.tv2.dk/articledag/id-63389203:ungarsk-vin.html

    St.Andrea Aldas Egri Bikaver cuvée 2003 (kun få fl. tilbage), 2004(kun få fl. tilbage), 2005 (kun få fl. tilbage), 2006 (kun 12 fl. tilbage), 2008,2009
    St.Andrea Cabernet Franc 2000, 2002, 2003, 2004, 2005 Alt er meget begrænset, desværre!
    Ellers du kan samle EN BLANDET KASSE fra RØDVINE!
    Jeg sender vine med PostDanmark med eller uden omdeling (du henter selv fra din posthus). Faktura betales via NetBank.
    Med venlig hilsen, Laszlo

  3. Claus Balchen skriver:

    Hej

    Hvis jeg ønsker at smage toppen af rødvin af landet – gerne 6 forskellige rødvine, er det muligt og hvad kan du tilbyde – jeg har idag ca. 2.000 flasker i vinkælderen og ønsker at prøve dette “nye land”

    Har du nogle forslag

    VH Claus

  4. Laszlo skriver:

    Kære Claus!

    Tak for interesse for en old gammel vinland 🙂
    Imponerende samling, du har!
    Jeg har satset på 9 vine og så kan du finde dine 6 fl. fra Eger, Villany, Szekszard, Pannonhalma vinregioner.

    1, St.Andrea Merengö Superior, Egri Bikavér 2009, tør, Alc. 14,5 v/v% eller årgang 2006 Topvine, vertikalsmagning fra 2002 er også muligt!!!
    -Valgt som det bedste rødvin i Benelux-lander i 2011 http://go.tv2.dk/articledag/id-63389203:ungarsk-vin.html “Malene Smidt Hertz …Vinen er lavet på Kékfrankos, Cabernet Sauvignon, Merlot og Syrah. Tæt farve og en intens og dyb aroma af mørke frugter, mineraler, læder og lakrids. Smagen er tør, saftig og tæt. Den har en god syre og en superfin balance mellem det friske og vinens støvede mineralske præg. En vin med god kompleksitet og en lang eftersmag. Indtrykket er en vin i sublim balance med både elegance og dybde og en alkohol der holdes i skak af kompleksiteten. Skal man have det optimale ud af vinen kan det anbefales at trække den op nogle timer før servering. Nyd den til dyrevildt, fordi vinen har en vis sødmefuldhed i sin frugt….”ANDREAS LARSSON : Tæt mørk rubinrød. Næsen er fint med en vis kompleksitet, høj modenhed, nogle eg, vanille og mørke bær. Ganen er rig og robust med høj tannin og masser af frugt, stadig temmelig ungdommelig, men bør udvikle godt, god længde. MARKUS DEL MONEGO MW : Mørk lilla rød med violet nuance og sort center. Ren næse med temmelig behersket frugt, velstruktureret, men stadig en smule lukket. På ganen godt struktureret med faste tanniner og medium længde.

    2,St.Andrea Hangacs Superior Egri Bikavér 2011, terroir cuvée, alc. 14,7% Bikavér fra Hangács cru, Demjén landsby.En meget kompleks rødvin viser den rustikke karakrter af stedet og kraften i Eger vinområde. Spændende aromaer, masser af frugt og smag. Den konkret struktur er hemmeligheden bag det store potentiale af vinen. Varm og silkeblød. En rig, kødfulde Bikavér født i en bemærkelsesværdig cru. Prestige reserve Medaillon D’or
    3,Attila Gere, Solus Villányi Merlot 2009, tør alc.14,5%
    Klassisk Merlot med en dyb rubinrød farve fra Villány, fra en varm årgang. Eg, vanille næse, moden sort frugt, mørk chokolade. Indlysende tønde brug, tæt, fyldig, lang, med et strejf af kakaopulver. Ny årgang fra Solus Merlot 2009 præsenteret for første gang på markedet den 30,april 2015 og ved Mondeal du Merlot verdens konkurrence i Schweiz: 94 point og Stor Guldmedalje med det samme!

    4,Christian Sauska, Villanyi 7 Cuvée, 2011, tør, alc. 14,5%
    Livlig lilla-rubinrød farve, med masser af krydderier på næsen: sort peber og kardemomme med liflig eg. Markant Cabernet Sauvignon, blev subtilt krydret Cabernet Franc, plus frugt bombe af Merlot. Venstre siders stil af Bordeaux retning, strammere, mere mandlig struktur. Alvorlig krop, maskulin, bliver mere og mere kompleks med hvert år, der går.Decanter Magasin: Christian Sauska har det bedste blanding udenfor Bordeaux!

    5,Peter Vida, La Vida/Livet, 100% Merlot selection 2011,Alc.14,5 v/v%,
    Top vine, kun gjort de bedste årgange, og efter den seneste årgang 2007 og 2011 var sådan, at du måske ønsker at smage. Jeg mener virkelig, at vin er et guddommelige mirakel! La Vida betyder “Livet”. Jeg er sikker på, at dette udvalg af Merlot bærer det rette navn. Ved lav belastning af vinstokkene og særlig pleje blev det gjort. Jeg ønsker at den som tager flasken i hånden vil gennemleve at Solen, Jorden, Druerne og Mennesket med alt Almægtighed, hvilke mirakler de er i stand til at gøre.

    6,Abbey Winery, Infusio cuvée 2012, tør, alc. 15% Komponenter af vin – merlot 70% og cabernet franc 30% – er tilstrækkeligt veludviklet i den regnfulde forår. Bindingen er veletableret, hvorefter passende druekasser mængde stod foran de andre etaper af vegetationen. Kontinuerlig afgrøde fra begyndelsen af juli startet grøn høsten og sortering. Dette primært Merlot sorter grøn høsten (fjernelse af den tredje klynge), mens cabernet franc betød udvælgelsen af klynger. Dette kan være nøglen til udvikling af det optimale klynge – så farven materialer såsom tannin ensartet modning. Navnet “Infusio” er ikke medicinsk relateret, men snarere den Benediktinske tradition for vin. Allerede fra begyndelsen af det XVIII. århundrede har skriftlige bevismaterialer vist, at munkene udpegede vinens navn “Infusio” af premium-kategorien. Det var ikke sorten, men altid af højeste kvalitet vin blev præget af navnet “Infusio”. Kloster samfundets medlemmer drak denne vin med væsentlig betydning til festligheder. Så kan brugen af det latinske navn -“Infusio”- nemt forstås.

    Ekstra/alternativ: Attila Gere, Kopar cuvée 2011, St.Andrea Pinot Noir 2012, St.Andrea Aldas 2013 (også vertilasmagning)

    Jeg kan sende med Vingaloppen sikkert til døren på onsdag! (hvis du er ikke hjem, hvor kan de stille, adresse /tlf.:…….?)

    Med venlig hilsen

    Laszlo
    LASZLO´s Vin/Hungary
    Nymarken 4
    5330 Munkebo
    Tlf.:65976421 mobil:51516293
    http://www.ungarskevine.dk
    https://www.facebook.com/UngarskeVine/?ref=hl

  5. Carsten Conrad skriver:

    Goddag, kan denne fortræffelige vin fås i DK ? Heimann Szekszard “Barbar”.

  6. Laszlo skriver:

    …de er på vej?

  7. Christian Christensen skriver:

    Laszlo. Angående dit svar til Claus herover, så vil jeg gerne have et tilbud på de samme vine, inklusive 2 eller 3 ekstra Pinot Noir af den bedste ungarske kvalitet du har. På forhånd mange tak.
    PS Hvis du skulle have et forslag med bobler og dessert fra Ungarn, så venligst oplys mig.

  8. Laszlo skriver:

    Hej Christian! …og jeg kan gentage mig ang, rødvine. Du kan få 2 Pinot Noir fra St.Andrea årgange 2012 og 2013. Årgang 2012 fik stor guldmedaleje i Madrid i 2015, Du kan sammenligne med årgang 2013 og du bliver garanteret ikke skuffet 🙂 Og hvis du kan lide champagne(tør), så vil jeg anbefale med god tro Hungari Grande cuée og extra dry hvide og rose.(4 forskellige) Med hensyn til dessertvin kan du prøve Tokaji Aszu 3 puttonyos Premium selection 2007 og 5 eller 6 puttonyos og til sidst Aszu essencia 1993! (de er ikke alle på hjemmesiden, men vi kan tale om det)

  9. Christian Christensen skriver:

    Tak for dit svar Laszlo, og undskyld min sendrægtighed. Jeg skal afholde smagning for 6 og vil meget gerne holde en Ungarsk smagning. Er du derfor venlig at sende mig prisen på de vine du foreslår den 12. sep. ovenfor på min e-mail? Jeg forestiller mig 1 hvid eller mousserende samt 5-6 røde og en sød til smagningen. Derudover også et godt forslag/pris/tilbud på 6 Pinot Noir fra Ungarn. På forhånd mange tak. Christian Christensen.

  10. Christian Christensen skriver:

    God aften Laszlo. Er du venlig at sende en pris som angivet? På forhånd mange tak.

  11. Christian Christensen skriver:

    Tak Laszlo. Jeg har sendt en bestillingsliste til dig i dag, og ser frem til at modtage et passende antal flasker til en god smagning 🙂

  12. Laszlo skriver:

    Hej Christian!
    God nat!
    Jeg mangler bare din bestilingsliste 🙂

  13. Paul Hammann skriver:

    Hej
    Tak for snakken idag, jeg er som sagt blevet ramt af Sauska Syrah 2012 den anden dag som smagte fantastisk og den kunne evt. passe ind i vores vinkort.
    Der vil helt sikkert være andre vine og årgange der er interessante for os men jeg ved ikke lige hvordan vi kommer videre,,,?

    Hilsen Paul Hammann
    http://www.vadstrup1771.dk

  14. Paul Hammann skriver:

    Hej
    Tak for snakken idag, jeg er som sagt blevet ramt af Sauska Syrah 2012 den anden dag som smagte fantastisk og den kunne evt. passe ind i vores vinkort.
    Der vil helt sikkert være andre vine og årgange der er interessante for os, hvordan kommer vi videre..?

    Hilsen Paul Hammann
    http://www.vadstrup1771.dk

  15. Erling S. Pedersen skriver:

    Kære Laszlo,
    Jeg og mig kone var for nogle år siden på cykeltur fra Wien til Budapest – fantastisk ltur og rigtig mange gode oplevelse og erindringer. Ved et at middagene fik vi lejlighed til at dele en flaske rødvin fra Vylyan – det var en god oplevelse. Siden har jeg i flere omgange forsøge at kontakte producenten og få dem til at sende mig nogle flasker – uden held!
    Jeg vil gerne købe 3 flasker Mandolas, 2011 – 3 flasker Kekfranklos, 2014 og 6 flasker Cabernet, 2013. Vil der kunne lade sig gøre?

  16. Laszlo skriver:

    Kære Erling! Jeg har svaret på din privat e-mail adresse! mvh, Laszlo

  17. Lars Hermann skriver:

    Ifølge ambassaden i København skulle I importe denne vin:

    Etyeki Kuria, Pinot Noir 2016.

    Kan dog ikke se den på jeres website?

  18. Laszlo skriver:

    Kære Lars! Etyeki Kuria, Pinot Noir 2016, se venligst din mail. Mvh, Laszlo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *