Kékfrankos/Blaufränkisch/Blauer Limberger

Apr.Kekfrankos/Ungarn 7988 ha. Blaufränkisch/Østrig 2087 ha. Blauer Limberger/Tyskland 1846 ha., alt i alt 17888 ha. i hele verden! Dens historie om navngivning i Ungarn: Napoleons tropper bevægede sig gennem Ungarn i løbet af en af deres krig mod Rusland og har også været der længe. På det tidspunkt betalte Napoleon sine tropper med “røde” Franc, den officielle valuta i Frankrig var “blå” Franc. Franske soldater har også steget fra lokale vinproducenters vin, med en speciel rødvin, som især havde imponeret de franske tropper. De ungarske vinproducenter havde hurtigt indset, at netop denne vin foretrækkes af den franske og vidste besked om de to forskellige valutaers varsel. Fra den dag af, var denne særlige vin kun solgt for “blå” franc (blå = KEK, Franc = Frankos), som de røde Franc var langt mindre værd. Fra sammensætning af ordene i navnet blev “KEKFRANKOS” født. Vylyan Winery, Villanyi KEKFRANKOS er en god eksemplar:

 Laszlo's Vin/Hungarys billede.Billedresultat for vylyan kekfrankos 2014

 

Dette indlæg blev udgivet i Info. Bogmærk permalinket.

2 Responses to Kékfrankos/Blaufränkisch/Blauer Limberger

  1. Vagn Hesby skriver:

    Vi ( fruen & jeg) har siden 1989 besøgt Ungarn mindst en gang om året, og har derved fået mulighed for at følge den Ungarske vin gå fra volumen til kvalitet. En spændende rejse som har medført at vi har lidt kendskab til den vin vi fylder i kælderen. Jeg vil gerne benytte legligheden til at anbefale: Vylyan Sühra 2011 som noget af det fineste vi har nydt!
    Nu er der sket det at kælderen er blevet lidt “tynd” og der er flere måneder til vi kommer til Ungarn igen så vi vil gerne have lov til at købe nogle gode flasker, hvis vi kan lave en aftale så ville vi blive taknemmelige .

  2. Laszlo skriver:

    Hej Vagn! I er altid velkommen! Ring venligs dagen før på: tlf.: 65976421 eller 52753483

    M.v.h. Laszlo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *