HVIDVIN

Ny!Billedresultat for Grand tokaj best in showBilledresultat for Grand tokaj best in show

 Billedresultat for tokaj hetszolo bio furmintBilledresultat for tokaj hetszolo

                                                              Ny!Bio Furmint alc.13%, tør fra Tokaj-Hétszölö Winery siden 1502

    Pannonhalmi Rajnai Rizling 2013

Pannonhalmi Abbey winery, Rhinen Riesling 2016, tør, alc.13 %

Ny!       ST. ANDREA Napbor 2013                              Ny! ST. ANDREA Örökké 2015                                   ST. ANDREA Boldogságos Cuvée Superior 2013

St.Andrea Napbor cuvée  St.Andrea Örökké/For evigt   St.Andrea Boldogsagos  2015                                          cuvée 2013                                   Gr.cuvée Biodynamisk                                                                                                                                                           

Eger-vindistrikt er Ungarns “Bourgogne-distrikt” HVIDVINE fra St.Andrea/dr.George Lörincz ønolog, der kåret som årets vinmager i Ungarn i 2009, “Man of the Year” i Polen i 2008 og 2010. I Benelux-lander kåret ” Wine of the Year ” i 2010 og 2011, den bedste rødvin Merengö superior og Prix de Sommeliers  St.Andrea Örökké/For evigt Egri cuvée, hvidvin

 

 

Hvidvine fra Eger distrikt: Pris/fl. v.6 fl. Bland selv smagekasse!
St. Andrea Boldogságos/Lykkelig terroir Egri Csillag Grand superior Cuvée 2015, tør Alc.13,5  v/v%                            Beskyttet oprindelsesbetegnelse! Opkaldt efter terroir, hvor den dyrkes. Dyrkes i et naturligt metode med lave udbytter, det repræsenterer en typisk vin fra  St. Andrea. De dominerende hvide varianter af ejendommen omfatter en kompleks blanding af Olaszriesling(ungarsk lokaldrue), Szürkebarat(Pinot Gris), Leanyka/Pige, Hárslevelü/Lindeblad, Sauvignon Blanc og Furmint.  Spontant fermenteret i træ tønde, så delvis halvdelen i 11 måneder modnet i tønde og halvdelen modnet i en stålbeholder. Intenst, men ikke høj duft af mineraler, akacia-blomst, hyldeblomst, stikkelsbær og pære, og til sidst en lille smule petroleum Bagved er mineralieten af riolit-tufa under det tynde lag af jord.                Kr.129,-                    
St.Andrea Napbor/SolensVin, EgriCuvée 2015,tør,alc.13,5 % En klassisk “Egri Csillag”/”Eger Stjerne” hvidvin i den nye St. Andrea flaske. Livlig, intens, kompleks blandet hvidvin med friske frugtagtige aroma, hvis karakter er beriget med kort tønde lagring. Multi-lag, blide, energiske og langvarige smag med behagelig mineralitet i slutningen. 60% af basen vin blev fermenteret i rustfrit stål, 40% i tønder.

 

 

Kr.99,-

ST. ANDREA Napbor 2013

St. Andrea Örökké (for evigt), Egri cuvée,Grand Superior 2015, alc.13,5 tør    Chardonnay, Sauvignon Blanc, Olaszrizling og Furmint gæret og alderen i ståltanke og 5 hektoliter nye tønder. Moden tropisk frugt på næsen, elegant, smagfuld, subtil anvendelse af eg, bløde og overraskende modne syrer.  

 

 

Kr.149,-

ST. ANDREA Örökké 2015

  

 Pannonhalma-Vindistrikt 750 hektar! Mere end 1000 år gammel vintradition! Abbey Pannonhalma et af de mindste vindistrikter i Ungarn, som dyrkede vine af Benedictine Ordnen. De første benediktiner munke bosatte sig her i år 996! Benediktiner munke, der har afregnet på Hellige Bakke Pannonia, har altid været tæt forbundet med vinavl og vinfremstilling indført af romerne. I 2003 har Abbey Winery Pannonhalma på et areal på 2000 m2 og med et lagerkapacitet på 3000 hektoliter etableret nye vinkældere. Druesorter (Tramini, Rhinen Riesling, Sauvignon Blanc, Pinot Noir) mærker af terroir, hvilket viser interessante og spændende prøver i verdensomspændende vifte lavet af internationalt kendte druesorter, mens deres vingård også sigter efter at tilbyde unikke blandinger (St. Martinus Tricollis, Hemina, Infusio,), som afspejler dets særegenhed og budskab på en autentisk måde.                                                           Rhinen Riesling og Infusio(rød) er landet i Danmark!

Hvidvin fra Pannonhalmi Abbey winery

Pris/fl.  Bland selv smagekasse!

Pannonhalmi Abbey winery, Rhinen Riesling 2016, tør, alc.13%              

En virkelig stramt, tysk-stil Riesling gæret og lagret på ståltank. Lækre, levende vin med masser af citrusfrugter og kalk. Et strejf (3,5 g / l) af restsukker runder det ud og tykner det. Lang eftersmag, frisk, ren. Stor struktur endnu en livlig, seriøs vin fremstillet af en af de vigtige druesorter i Pannonhalma vinregion. (Nr. 10 på kortet). Prøv til aspergers og saltvandsfisk 🙂

 

Kr.89,-
Pannonhalmi Rajnai Rizling 2013

Nyakas pinceNyakas Winery (153,6 ha) kan findes i en lille landsby ved Nyakas-Hills (Højde: 350m). Vinmarkene er placeret tæt på Budapest, som er i den nordlige del af Etyek-Buda vindistrikt. Buda-området er et historisk sted for vindyrkning med ældgamle traditioner. Kalk og mineralske koncentrationer af jorden, og en særlig mikroklima giver en unik smag til de tørre, duftende hvide vine, der vokser i området. Professionalisme, entusiasme, hånd-høsten og fine behandlinger fører til at beskytte naturværdier og giver fremragende årgange.

Chef vinmager: Beata Pühra styrer moderne kælder etableret i 1997, for at vokse prisbelønnede vine.

Hvidvin fra Nyakas winery

Budai Irsai Olivér 2014, alc.11%, tør                                              Den slags Irsai Olivér er en hungaricum. Klar gul med grøn reflekser. Intensiv næse resterende til blomstrende marker. Typisk bred vifte smag af Muscat drue og friske plukket druer. En af bedste valg for en selskab med venner. Serverings temperatur: 10-11 C0                         Fik sølvmedalje i Paris   og      Vinitaly 2014 gran menzione Award              Kr.75,-  NYAKAS Irsai Olivér 2014

                                                                Tokaji Cuvée N°8                         Tokaji Furmint tør         Tokaji Muscat Lunel, halv tør               tør, 2015                                   Grand Selection 2014            Grand  Selection 2013              

  

Link: www.crownestates-tokaji.com/index.php?lang=en

Hvidvine fra Tokaj distrikt

NYT om leverandør!  Den nye chef ønolog fra Royal Tokaj til Grand Tokaj siden april 2013 er Karl Ats(1965). Karl er Winemaker of the Year i 2012, berømt for sin 100-point “Aszú” vin, da i 2006 den amerikanske “Wine & Spirits Magazine” gav sin 1999 Aszu essencia 100 point , og dette år blev han valgt til ” ønolog of the Year” i Tokaj. I 2012 blev han tildelt titlerne ” Winemaker of vingårde ” og ” Winemaker of the Year”.  Den 20 marts 2014  fik prisen for udvikling af Tokaj vindistrikt, Cross of Merit! Tillykke!

Hvidvine fra Tokaj distrikt Pris/fl. v/6 fl. Bland selv smagekasse!

Grand Tokaj, Tokaji cuvée N°8, 2015,dry alc.12%    Decanter Asia Wine Awards, Platinum-Best White Blend 2016!  Light yellow-green colour. It’s clean fragrance is defined by the fruitiness of the vintage with pear, smoky apricots and spring flowers. The taste of the complex blend of Hárslevelű and Furmint is a testament of the diverse flavors of the eight wine communities of the Tokaj wine region. It’s aromatic sense of smell is followed by it’s harmonic taste. The Hárslevelű honey-flower aroma complements excellently with the vitality and fullness of the Furmint. Serving temperature: 10 °C

Billedresultat for decanter platinum 2016

Kr. 99,-Decanter Asia Platinum, Best in show

 

Tokaji Grand Selection Furmint 2014, alc.13,5 %  Det er 100% Karl Ats præget, TØR tokaji!          Denne vin’s frugtige karakter blander sig pænt med de typiske varianter af Furmint sort og udfyldte gennem udtryksfuld mineralitet, som stammer fra “Kövagó” terroir af Mád. Når man smager, leverer det nogle røgfyldte vanille noter, takket være gæring og lagring i nye egetræsfade. Den er fyldig og langtidsholdbar, endnu en yndefuld vin. Fremragende aperitif. Den matcher overens med salater, røget fiske retter eller eventuelt grillet kød. Kr.89,-

Tokaji Yellow Muscat Grand Selection 2014, halv tør                       Lys grøn, en let, frugtig vin, der bærer hver skønhed og kraft af Muscat Lunel slags i sig selv med et diskret udseende af krydret Muscat Lunel drue aroma i det duft.Andre end det er nice balance mellem sukker og surhedsgrad er det smag er domineret af en blanding af pære og lime, der dvæler længe i munden. Serverings temperatur: 10-11 C0 Kr.89,-

Tokaji Furmint 2014, tør  Alc.14% Best buy af Decanter!         Tør hvidvin fra over 300 år gamle historiske Tokaj vinregion, der har været på UNESCOs liste over verdens kulturarv siden 2002 Mad & Venner af: Mariette Tiedemann Tokaj har mange dejlige vine at byde på -heriblandt tør Furmint, som er karakteristisk fyldt med mineraler, let drikkelig, sprød og frisk. Serveres afkølet og vil egne sig glimrende til hvidt kød, fisk og rejer. Kr.50,-

Billedresultat for kereskedohaz tokaji Furmint 2014

Tokaji Muscat 2013, halvtør Alc.11%                                                     Mad & Venner af Mariette Tiedemann                                                           Tokaj har mange dejlige vine at byde på –heri blandt halvtør Muscat, som er præget af blandt andet melon og lyse rosiner. Let drikkelig, hvis alkoholindholdet kun er 11-11,5% skal serveres godt afkølet og vil egne sig til en rigtig pigefrokost.

          Kr.50,              

Tokaji Hárslevelü 2013, halvsød Alc.12,5%                                         Mad & Venner af: Mariette Tiedmann                                                  Tokaj har mange dejlige vine at byde på –heri blandt halvsød Harslevelü/Lindeblad. Dette er en frisk, frugtig og yndefuld Tokaji vin, fremstillet af fuldmodne druer af Hárslevelű sorter ved hjælp af state-of-the-art vinfremstilling teknologi.   Serveres afkølet og vil egne sig glimrende til velkomstdrink, ost, risalamande og frugtdesserter. Kr.50,-

Billedresultat for tokaj hetszoloTokaj-Hétszölö(7 druer) betyder de 7 bedste stykker vinmarker og ligger på et syd-sydøstvendt plateau på bjerget af Tokaj. Tokaj-Hétszölö kan dateres tilbage til 1502, hvor de 7 bedste stykker jord til dyrkning af druer blev samlet under ét. Tokaj-Hétszölö ligger på et syd-sydøstvendt plateau, der dækker et areal på 47 ha, hvor jorden i overfladen består af ler, som hviler på en hård vulkansk undergrund.Den ubestridte konge af ungarske vinmarker er placeret til den nordlige del af landet, 200 km øst for Budapest. Denne legendariske placering producerer exceptionelle vine, beskyttet siden 1772 som den første oprindelsesbetegnelse tildelt i hele verden – 83 år før Bordeaux vine blev officielt klassificeret. Siden dengang har Tokaj-Hétszölö haft mange forskellige ejere, heriblandt det østrigsk-ungarske aristokratiet. Efter en turbulent 20. århundrede, den prestigefyldte Tokaj-Hétszölö Estate blev en af de Michel Reybier vinmarker i 2009, slutter Cos d’Estournel, Saint-Estèphe Grand Cru classé, Château-Marbuzet og Goulée Médoc. Den vidunderlig historie fortsætter, fra 2015 er hele 47 hektar bio dyrket!

Tokaj-Hetszölö Bio Furmint 2015, tør. Alc.13%           Med beskyttet oprindelsesbetegnelse! Denne tørre, organisk Furmint kommer fra Tokaj-Hetszölö Wine Estate, som stammer fra 1502. Druerne blev udvalgt meget omhyggeligt fra løss og vulkansk jord. Vinen blev ældet i rustfrit stål tank, holdes på fine bærme med batonnage i 7 måneder. Fik guldmedalje ved International Organic wine Award i 2016  https://www.bioweinpreis.de/en/2016-en.html

“Batonnage” Bâtonnage beskriver den proces, hvorved man med en kæp – bâton – rører rundt i egefadet eller i tanken for at få partiklerne (drue- og gærrester), som ikke er fjernet efter afslutningen af gæringsprocessen, til at blive genopslæmmet i vinen. Herved udtrækkes komplekse, aromatiske stoffer under modningen. Vinen opnår herved en bedre struktur (donner plus de corps), eller “krop”. Fremtiden i 2017:
Hetszölö tager deres grundlæggende tør Furmint meget alvorligt. De smagte de forskellige blandingerne af BIO Furmint 2016 og ærligt talt de er meget tilfredse med den endelige vin. Det er en værdig bror til 2015 årgang. Som en tank prøve, vil de præsentere denne vin på den store Furmint Februar begivenhed i Budapest. Men officielt vil blive lanceret i slutningen af marts.

Kr.125,- få flaske tilbage

 

Billedresultat for tokaj hetszolo bio furmint

 

Om frisk tør, halvtør Tokaji vine! I løbet af de seneste år er vin investeringen og teknologisk fornyelse og beslægtede produkters udviklingen resulteret i at Tokaj vin region og den dominerende sort i de traditionelle tre -. Furmint, Sargamuskotaly (Yellow muscat) og Hárslevelü (Lindeblad)- har lavet en ny generation af produkter. De vine repræsenterer inderholdingen den tendens, som for nylig har domineret verdensmarkedet og vin trendy. Hidtil er imidlertid stort set en anden verden sorter (Chardonnay, Sauvignon Blanc, etc..) Udgør denne stil. Tokaj Trading House af de nyeste produkter viser, at disse traditionelle sorter Hungaricum (typisk ungarsk) kan anses for samme stil, men en helt anden, friskhed, frugtagtig, kompleks smag af en reel, umiskendelig vine skabe. Winery’s erklærede mål, ud over verden sorter af Tokaj sorter viser et nyt ansigt, kan de lag vinde over forbrugere, der har en nyere, fiskere, frugtige vine samme art. Desuden er potentielle kunder, og fandt den yngre generation er også gearet vores vine vinelskere, der har den friske, frugtagtige smag af frisk favør.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *