Fremragende tørstslukker i sommervarmen

Fremragende tørstslukker i sommervarmen for helbredets skyld !
af: www.vinavisen.dk 
Vin-aktuelt i uge 20.14.2007
Den ungarske vinimportør, Laszlo, slår et slag for, at man – når sommervarmen kommer – fortynder sin vin med vand.
– Det er helt almindelig tradition i de fleste sydeuropæiske lande, skriver han, – og man gør det for helbredets skyld.
I Ungarn har man åbenbart også altid gjort det. En udenlandsk gæst, der var budt til selskab hos den ungarske kong Matthias Corvinus (1440-90), konstaterede således med forbløffelse, at vinen blev fortyndet med vand.
I dag vil den besøgende i Ungarn opdage, hvor populært det stadig er med vin fortyndet med mineralvand og afkølet til cirka 10 grader. Det er faktisk en fremragende tørstslukker.

Skål!/Egészségedre!
De tørre ungarske hvidvine fra Tokaj og Eger, som er karakteristisk fyldt med mineraler af vulkansk jord, let drikkelig, sprød og frisk, egner sig glimrende til fortynding med mineralvand.
Læs mere om blandingsforholdet og se billedet ;):
http://www.vinavisen.dk/vinavisen/website.nsf/sider/Nyheder_2007-20!OpenDocument

Laszlo's Vin/Hungarys billede.

Dette indlæg blev udgivet i Info. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *